Τάρτα πορτοκάλι, της εποχής
Σήμερα φτιάχνουμε τάρτα πορτοκάλι, μυρωδάτη και απολαυστική, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει τον απογευματινό σας καφέ ή το τσάι. Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
Για τη βάση120γρ. βούτυρο αγελάδος90γρ. ζάχαρη άχνη30γρ. πούδρα αμυγδάλου1 αβγό240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1γρ. αλάτι
Για την κρέμα αμύγδαλο – πορτοκάλι100γρ. βούτυρο αγελάδος90γρ. ζάχαρη άχνη100γρ. αμύγδαλα1 αβγό + 1 κρόκο100γρ. αλεύρι μαλακόξύσμα από ½ πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα30γρ. ζάχαρη άχνη20 ροδέλες πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Χωρίζετε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το μισό αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση της τάρτας και ανακατεύετε με το φτερό. Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί και γίνει ζύμη, το βγάζετε από το μίξερ, το ανοίγετε με πλάστη και το απλώνετε στη βάση μια ταρτιέρας διαμέτρου 28εκ. Με ένα πιρούνι τρυπάτε καλά τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σταθεροποιηθεί.
Προθερμαίνετε το φούρνος στους 170οC και ψήνετε τη βάση της τάρτας για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα όμορφο, ξανθό χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
Για την κρέμα αμυγδάλου-πορτοκαλιού: Ρίχνετε τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη στον πολυκόφτη και τα κάνετε σκόνη. Μεταφέρετε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και αφρατεύετε ελαφρώς με το φτερό. Το τελικό μίγμα θα είναι κρεμώδες και θα πρέπει να το αφήσετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε.
Όταν κρυώσει και η κρέμα και η βάση της τάρτας, απλώνετε στη βάση τη μισή ποσότητα κρέμας αμυγδάλου χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής. Στρώνετε τις ροδέλες πορτοκάλι από πάνω, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και ψήνετε ξανά την τάρτα στο φούρνο στους 180οC για περίπου 15-20 λεπτά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας