Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο (pics &vid)

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο (pics &vid)
Ολοκληρώθηκε η αντιρατσιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Δράσης κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού. Αντίστοιχη, πορεία πραγματοποιείται και στο κέντρο της Αθήνας.

Μεγάλη αντιρατσιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Δράσης κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού.

Στην πορεία είναι και Κούρδοι μετανάστες που διαμαρτύρονται για την τουρκική εισβολή στη συριακή πόλη Αφρίν.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι διαδηλωτές ήταν: οδός Εγνατία, οδός Αγίας Σοφίας, οδός Τσιμισκή, οδός Δωδεκανήσουν, λεωφόρος Νίκης, άγαλμα Βενιζέλου. 

Από όπου περνούσε η πορεία η κυκλοφορία των οχημάτων σταματούσε, ενώ στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Δωδεκανήσου υπήρξε μπλόκο από διμοιρίες και κλούβα των ΜΑΤ, αφού οι διαμαρτυρόμενοι είχαν εκδηλώση την πρόθεση να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν έντεκα αντιρατσιστικές οργανώσεις στο πλαίσιο δράσης για την διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας διαδηλώνουν ειρηνικά για μία ίση αντιμετώπιση των ανθρώπων χωρίς να παίζει ρόλο ένα εξωτερικό τους χαρακτηριστικό όπως το χρώμα του δέρματός τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play