Σπανάκι: Γιατί δεν πρέπει να το βράζετε

Σπανάκι: Γιατί δεν πρέπει να το βράζετε
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα (ειδικά σε σίδηρο) και αποτελεί ιδανική τροφή, είναι σημαντικό όμως να το μαγειρεύετε με τον σωστό τρόπο.

Το σπανάκι όταν το βράζετε χάνει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του.

«Τα βρασμένα λαχανικά μπορεί να χάσουν πολλές από τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες τους», τονίζει η διατροφολόγος Samara Abbott. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνετε όση βιταμίνη C και φυλλικό οξύ θα παίρνατε αν τρώγατε το σπανάκι ωμό σε σαλάτα.

Υπάρχουν βέβαια και μειονεκτήματα: «Το ωμό σπανάκι δεν αποτελεί την καλύτερη πηγή ασβεστίου, επειδή περιέχει επίσης οξαλικό οξύ, το οποίο εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου. Με άλλα λόγια παίρνετε τη βιταμίνη C και το φολικό οξύ, αλλά όχι το ασβέστιο».

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να φάτε το σπανάκι χωρίς να χάσετε ούτε τη γεύση ούτε τα θρεπτικά συστατικά του.

Αντί να το βράζετε, να το μαγειρεύετε στον ατμό ή στον φούρνο μικροκυμάτων για να διατηρεί τη μεγαλύτερη δυνατή θρεπτική αξία του.

Μπορείτε επίσης να το προσθέτετε σε smoothies, σούπες ή ομελέτες.

Μία άλλη ιδέα είναι να το σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο και κρεμμύδι και να συνοδεύσετε διάφορα πιάτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play