Ζεστή σαλάτα με φακές και σάλτσα δυόσμου, η αρωματική
Οι φακές είναι ένα υγιεινό φαγητό αλλά χρειάζεται μια παραλλαγή για να γίνουν ακόμα πιο γευστικές και ενδιαφέρουσες από ό,τι τις έχουμε συνηθίσει. Εκεί έρχεται η σάλτσα δυόσμου. Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά
Για τη σάλτσα δυόσμου1 φλιτζάνι φυλλαράκια δυόσμου2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 πιπερίτσα καυτερή1 κουτ. σούπας μέλι1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιούαλάτι
Για τη σαλάτα3 φλιτζάνια φακές ψιλές, βρασμένες10-12 μικρές πατατούλες½ φλιτζάνι φιλέ αμύγδαλου, καβουρδισμένο6-8 χουρμάδες ξερούς, ψιλοκομμένους (ή 5-6 φρέσκους)2 μικρά αγγούρια, σε κυβάκια½ γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερόελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Ξεκινάτε από τη σάλτσα δυόσμου: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Δοκιμάζετε το αλάτι και, αν χρειάζεται, προσθέτετε επιπλέον.
Πλένετε τις πατατούλες χωρίς να τις καθαρίσετε. Σε βαρύ τηγάνι βάζετε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει τηγανίζετε τις πατάτες για 6-7 λεπτά περίπου, σε δυνατή φωτιά, σκεπασμένες. Τις αλατίζετε και συνεχίζετε να τις τηγανίζετε χωρίς καπάκι, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτετε στο τηγάνι και τις βρασμένες φακές και τηγανίζετε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Τις μεταφέρετε σε σαλατιέρα και ανακατεύετε στο μίγμα τα αγγούρια, τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες.
Περιχύνετε με το γιαούρτι και τη σάλτσα δυόσμου. Σερβίρετε τη σαλάτα για πρώτο πιάτο.
Το σχόλιο σας