Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης η Μπάρτσα, άνετα η Μπάγερν!

Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης η Μπάρτσα, άνετα η Μπάγερν!
Το γκολ του Λιονέλ Μέσι στην έδρα της Τσέλσι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στη Μπαρτσελόνα (1-1), προκρίθηκε από τώρα η Μπάγερν μετά το άνετο 5-0 επί της Μπεσίκτας.

Δύο αναμετρήσεις περιελάμβανε το ”μενού” της σημερινής ημέρας για τη φάση των ”16” του Champions League, με την Τσέλσι να υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο και την Μπάγερν να φιλοξενεί τη Μπεσίκτας στη Γερμανία.

Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-1 (62′ Γουίλιαν – 75′ Μέσι)

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε υπερπολύτιμη ισοπαλία στην έδρα της Τσέλσι, έχοντας τον Μέσι σε μεγάλη ημέρα αλλά και τη βοήθεια της τύχης, καθώς δύο προσπάθειες των γηπεδούχων κατέληξαν στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Ο άτυχος Ουίλιαν σημάδεψε τη δοκό των Καταλανών τόσο στο 32ο όσο και στο 41ο λεπτό, ωστόσο κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, με υπέροχο τελείωμα (1-0, 62′). Η ως τότε παροπλισμένη Μπαρτσελόνα είδε… φως μέσω του Μικέλ Αλόνσο, ο οποίος έκανε λάθος υπολογισμό σε παράλληλη μπαλιά, δίνοντας την ευκαιρία στον Ινιέστα να κλέψει και να δίνει πάσα πάρε-βάλε στον Μέσι, ο οποίος δεν λάθεψε (1-1, 75′).

Μπάγερν – Μπεσίκτας 5-0 (43′, 66′ Μίλερ, 53′ Κομάν, 79′, 88′ Λεβαντόφσκι)

”Να περάσει ο επόμενος” λένε στη Μπάγερν Μονάχου, με τους Βαυαρούς να περνούν ένα άνετο βράδυ στην έδρα τους, επικρατώντας με 5-0 της Μπεσίκτας, αποτέλεσμα που ”σφράγισε” από τώρα την παρουσία τους στην προημιτελική φάση του θεσμού. Σημείο που έκρινε το παιχνίδι ήταν η αποβολή του Ντομαγκόι Βίντα της Μπεσίκτας στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης, γεγονός που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Μπάγερν. Ο Τόμας Μίλερ σκόραρε λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου και στο 53ο λεπτό ο Κομάν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, προτού ”μιλήσει” εκ νέου ο Μίλερ για το 3-0 στο 66ο λεπτό. Τα δύο γκολ του Λεβαντόφσκι που ακολούθησαν, έδωσαν πανηγυρικό τόνο στη βραδιά των Γερμανών που ήδη σκέφτονται τη φάση των ”8”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play