(UPD) Βίντεο από την συμπλοκή με τους Ουκρανούς στο Κολωνάκι -Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

(UPD) Βίντεο από την συμπλοκή με τους Ουκρανούς στο Κολωνάκι -Ελεύθεροι οι προσαχθέντες
Βίντεο από τις συμπλοκές και τα επεισόδια με... πρωταγωνιστές Ουκρανούς οπαδούς βγήκε στην δημοσιότητα ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 18 προσαγωγές. Το βράδυ, οι 17 από τους 18 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε 18 προσαγωγές προχώρησε, τελικά, η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο Κολωνάκι όταν οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου εισέβαλαν και προκάλεσαν φθορές σε καφετέρια επί της οδού Τσακάλωφ,  στο καφέ Ruins.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά τις προσαγωγές για τα επεισόδια στο Κολωνάκι με οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου, κρατήθηκε μόνο ένα άτομο, ελληνικής υπηκοότητας, επειδή πάνω του βρέθηκε μια σιδερογροθιά και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής των προσαχθέντων στο επεισόδιο και δεν αποκλείεται να πρόκειται για τρίτη ομάδα, που αναζητούσε Ουκρανούς οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου για να τους επιτεθεί, αλλά αποφεύχθηκε κάτι τέτοιο, καθώς προηγήθηκε το άλλο επεισόδιο και επενέβη γρήγορα η Αστυνομία.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι αστυνομικοί, από το γεγονός ότι οι προσαχθέντες ήταν στην πλειοψηφία τους Έλληνες οπαδοί της ΑΕΚ, μαζί με δύο Ιταλούς αντιφασίστες και κάποιους Λευκορώσους.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκε σε πέντε άλλους σε καφετέρια στην οδό Τσακάλωφ. Και οι δύο ομάδες, σύμφωνα με μαρτυρίες μιλούσαν ρώσικα. Εκτιμάται ότι επρόκειτο για Ουκρανούς φιλάθλους και Ρώσους, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ποιοί ήταν Ουκρανοί και ποιοί Ρώσοι ή άλλοι πρώην Σοβιετικοί, καθώς δεν βρέθηκε κανείς όταν έφτασαν οι αστυνομικοί.

Πάντως το επεισόδιο ήταν μικρής έκτασης και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε σοβαρές ζημιές στο κατάστημα.

Νωρίτερα τα επεισόδια ξεκίνησαν στο εν λόγω καφέ, όπου κάθονταν μια παρέα πέντε Ρώσων. Όταν αποχώρησαν από το μαγαζί τους εντόπισαν στο παρακάτω στενό, μια ομάδα Ουκρανών φιλάθλων της Ντιναμό Κιέβου που περνούσε από το σημείο.

Ορισμένοι τους υπολογίζουν σε 15 με 20 άτομα, άλλοι σε 40. Οι Ουκρανοί μόλις αντιλήφθηκαν τους Ρώσους, άρχισαν να τους κυνηγούν. Οι Ρώσοι μπήκαν ξανά στο μαγαζί γα να σωθούν και οι Ουκρανοί έκαναν ντου στο μαγαζί. Ακολούθησαν άγρια επεισόδια, εκσφενδονίστηκαν καρέκλες, τασάκια, έσπασαν τζαμαρίες.

Εκτός από ζημιές υπήρξαν και τραυματίες ενώ βίντεο από τα επεισόδια ήδη είδε το φως της δημοσιότητας και μπορείτε να το δείτε στην Gallery.   

Να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί οπαδοί βρίσκονται στην Αθήνα για το βραδινό παιχνίδι (22:05) με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Η Ντιναμό Κιέβου θα έχει το βράδυ στο ΟΑΚΑ περίπου 330 οπαδούς της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play