Έρευνα: Καυτό τσάι και αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου

Έρευνα: Καυτό τσάι και αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου
Η έρευνα που έρχεται από την Κίνα πραγματοποιήθηκε σε άτομα ηλικίας από 30 έως 79 ετών, που παρακολουθήθηκαν συστηματικά για εννέα έτη.

Έρευνα από την Κίνα αναφέρει ότι το ζεστό τσάι σε συνδυασμό με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο να εμφανιστεί καρκίνος του οισοφάγου.

Μέχρι στιγμής, ο καρκίνος του οισοφάγου είχε συνδεθεί με την κατανάλωση αλκοόλ και του καπνίσματος, ωστόσο το καυτό τσάι έρχεται να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να μπει στη λίστα υψηλού κινδύνου.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικών Επιστημών της Κίνας και του Κέντρου Υγείας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό ”Annals of Internal Medicine”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 456.000 άτομα. 

Οι Κινέζοι ερευνητές υποστήριξαν ότι ”η αποχή από το καυτό τσάι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του οισοφάγου σε ανθρώπους που πίνουν πολύ αλκοόλ ή καπνίζουν”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play