10,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα πούλησε πέρσι η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi

10,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα πούλησε πέρσι η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi
Μια μεγάλη συμμαχία έφερε, όπως ήταν αναμενόμενο, και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η Renault-Nissan-Mitsubishi κατάφερε το 2017 να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα – πιο συγκεκριμένα 10.608.366 νέα μοντέλα των τριών φιρμών πουλήθηκαν την περασμένη χρονικά.

Σε αυτό συνέβαλαν σημαντικά η νέα γενιά SUV, τα οποία είχαν και την αναμενόμενη ζήτηση, η ανανέωση των επαγγελματικών οχημάτων του Ομίλου, αλλά και ο αυξανόμενος αριθμός αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Χάρη σε αυτό το μπαράζ των νέων μοντέλων οι πωλήσεις της αυτοκινητικής τριάδας αυξήθηκαν κατά 6,5% το 2017.

Οι τρεις φίρμες έχουν στην «ομπρέλα» τους περισσότερα από δέκα σήματα, και αφορά μοντέλα της Nissan, Mitsubishi , Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine, Lada, Infiniti, Venucia και Datsun.

Ο Carlos Ghosn, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault-Nissan-Mitsubishi, δήλωσε: “Με περισσότερα από 10,6 εκατομμύρια πωληθέντα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα το 2017, η Renault-Nissan-Mitsubishi έχει καταστεί o νούμερο ένα όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως. Αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζει το εύρος και το βάθος της σειράς μοντέλων μας, την παρουσία μας στην παγκόσμια αγορά και την ελκυστικότητα των τεχνολογιών των οχημάτων μας.

Η Nissan ήταν και η φίρμα που πούλησε τα περισσότερα μοντέλα με 5.816.278 οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6% ενώ η Infiniti άγγιξε τα 246.492 οχήματα το 2017. 

Καλή η πορεία και στα ηλεκτρικά

Το Nissan LEAF, είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που κυκλοφόρησε στην αγορά και παραμένει το EV με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, καθώς περισσότερα από 300.000 οχήματα έχουν πωληθεί από το 2010, όπου και λανσαρίστηκε το μοντέλο πρώτης γενιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play