Φασολάδα: Το tip για να χυλώνει πάντα (vid)

Φασολάδα: Το tip για να χυλώνει πάντα (vid)
Δείτε ποιο είναι το... μυστικό υλικό για να χυλώνει πάντα η φασολάδα.

Η φασολάδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και καθιερώθηκε ως το εθνικό μας φαγητό.

Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει τον τρόπο να φτιάξεις την πιο νόστιμη φασολάδα που έχεις κάνει ποτέ, βάζοντας ένα υλικό που υπάρχει στην κουζίνα σου και δεν πάει με τίποτα το μυαλό σου ποιο είναι αυτό. 

Όπως σου εξηγεί στο βίντεο, ο Άκης Πετρετζίκης βάζει ένα φρούτο στην φασολάδα του για να δέσει καλύτερα η σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα.

Yλικά:

1/2 κιλό φασόλια λευκά μέτρια1 κοφτή κ.γ. αλάτι2 κλ. σέλερι3 καρότα1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά5 σκ. σκόρδο2-3 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. πελτέ ντομάτας3 φύλλα δάφνης2 κλ. δενδρολίβανο1 κύβο ζωμό λαχανικών1 κόκκινο μήλο2 λίτρα νερό

Για το σερβίρισμα:μπούκοβοελαιόλαδοαλάτιπιπέριφέτααντζούγιεςελιέςθυμάρι

Οδηγίες:Βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.Στην συνέχεια, σουρώνουμε, τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό για να καθαρίσουν πολύ καλά, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.Κόβουμε το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια 1-2 εκ. και τα καρότα σε ροδέλες 1-2 εκ.Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι μας και λεπτοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (δεν θέλουμε να κάψει), ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας.Σοτάρουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ελαφρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.Στην συνέχεια, αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα λαχανικά και έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας το φαγητό μας.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, τον κύβο και ένα ολόκληρο μήλο. Βάζοντας το ολόκληρο μήλο μέσα στην κατσαρόλα μας δένει καλύτερα η σάλτσα μας. Θα το αφαιρέσουμε μόλις μαγειρευτεί το φαγητό μας.

Ρίχνουμε το νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.Σιγοβράζουμε την φασολάδα μας για 1 με 1 ½ ώρα.Ελέγχουμε που και που μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό που καλό είναι να είναι βραστό ώστε να μην διακοπεί ο βρασμός του φαγητού μας.Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό μας και καπακώνουμε πάλι την κατσαρόλα μας.Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τη φωτιά, βγάζουμε το μήλο από την κατσαρόλα (δεν το χρειαζόμαστε μπορούμε να το πετάξουμε).Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλίζοντας με λίγο μπούκοβο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε Συνοδεύουμε με φέτα, αντζούγιες, ελιές, θυμάρι και ελαιόλαδο.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play