Fitch: Αναβάθμισε την Ισπανία σε Α-, με σταθερό το outlook

Fitch: Αναβάθμισε την Ισπανία σε Α-, με σταθερό το outlook
Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ισπανίας στη βαθμίδα "Α-" από "ΒΒΒ+" προηγουμένως προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας παράλληλα θετικό το outlook.

Αναβάθμισε την Ισπανία σε Α-, με σταθερό το outlook ο οίκος Fitch.

H Fitch αποδίδει την αναβάθμιση στο γεγονός ότι η Ισπανία συνεχίζει να επωφελείται από τη μείωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών, χάρη στην ισχυρή και σχετικά ευρεία οικονομική ανάκαμψη. Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου του 2017 αναμένεται να είναι αντίστοιχος με αυτόν του 3ου τριμήνου, δηλαδή στο 0,8%, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 3,1% για ολόκληρο το έτος και κατά μέσο όρο 3,3% από το 2015-2017.

Όπως επισημαίνει η Fitch στην έκθεσή της, η ιδιωτική κατανάλωση υποστηρίζεται από τη συνεχιζόμενη δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανεργία μειώθηκε στο 16,7% το Νοέμβριο από 18,7% το προηγούμενο έτος (και το ανώτατο ποσοστό της τάξης του 26,3% το 2013). 

Υπήρξε περαιτέρω απομόχλευση, με το μη χρηματοπιστωτικό χρέος του ιδιωτικού τομέα στο 159,9% του ΑΕΠ στα τέλη Σεπτεμβρίου, μειωμένο κατά 25 μονάδες βάσης από τις αρχές του 2015. Η Fitch διατηρεί τις προηγούμενες προβλέψεις για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ στο 2,5% το 2018 και 2,2% το 2019.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play