Κόκορας κρασάτος, ένα λαχταριστό γεύμα
Κόκορας κρασάτος: Εδώ θα δούμε μια σχετικά εύκολη συνταγή με φέτα. Αν τον συνοδεψετε με βραστά λαχανικά και κους κους, θα είναι πεντανόστιμο και θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να τον συνοδέψετε με πατάτες τηγανιτές κομμένες με τα χεράκια σας.
Υλικά συνταγής
1 κόκορας κομμένος σε μερίδες1 φλιτζάνι ελαιόλαδο1 ξερό κρεμμύδι τριμμένοΠατάτες για τηγάνισμα (αν θέλετε)Λαχανικά για βράσιμο (αν θέλετε)Κους κους1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμόνιΜισό κιλό φέτα τριμμένη1 ποτήρι νερού λευκό κρασί2 κουταλάκια ρίγανη
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κόκορα, που τον έχουμε κόψει σε μερίδες.
Αφήνουμε τον κόκορα να τηγανιστεί καλά μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί τελείως το κρασί.
Όταν είναι έτοιμος, σβήνουμε ξανά με το λεμόνι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μόλις ο κόκορας γίνει χλιαρός, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.
Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε το φαγητό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φέτα.
Παράλληλα, τηγανίζουμε τις πατατούλες μας ή βράζουμε τα λαχανικά και το κους κους μας. Εμείς προτιμάμε τον κρασάτο κόκκορα με λαχανικά και κους κους. Αλλά η επιλογή είναι δική σας.
Το σχόλιο σας