Κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο, ελαφρύ
Υλικά για κέικ πορτοκάλι με ελαιόλαδο:
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο2 αυγά1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκάλι1 μερίδα βανίλια1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη2 φλιτζάνια αλεύρι2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερΑποξηραμένο πορτοκάλι, για διακόσμηση, προαιρετικά1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το γλάσο
Εκτέλεση:
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι ή φόρμα
Σε μπολ βάλτε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το γιαούρτι, την βανίλια -Ανακατέψτε με αυγοδάρτη να αναμειχθούνΠροσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε καλά να αναμειχθούνΒάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου, ώσπου το μαχαίρι να είναι στεγνόΒγάλτε το κέικ σε σχάρα και αφήστε να κρυώσειΓια το γλάσο αναμείξτε την άχνη με μια κουταλιά νερόΡίξτε το στην επιφάνεια του κέικ, αφήστε να σταθεροποιηθείΔιακοσμήστε με πορτοκάλι αποξηραμένο, αν έχετε
Το σχόλιο σας