Γλυκοπατάτα: Τα οφέλη της για τη διατροφή μας
Η γλυκοπατάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αδιαμφισβήτητα πρέπει να έχει θέση στο διατροφολόγιό μας.
Συγκεκριμένα, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία της όρασης και τη διατήρηση της υγείας του δέρματος.
Ενδεικτικά, μια μέτρια γλυκοπατάτα καλύπτει πάνω από το 100% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη Α. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες Β-6 και C, ενώ τα καροτενοειδή που περιέχει δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών.Στη γλυκοπατάτα θα βρούμε επίσης σύμμαχο για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Από την άλλη, διαθέτει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης. Έτσι, μπορεί να αποτελέσει έναν άξιο αντικαταστάτη της κοινής πατάτας για άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
Το σχόλιο σας