Σάκοτα: ”Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που έγινε”

Σάκοτα: ”Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που έγινε”
Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, μίλησε για τη δουλειά του Σωτήρη Μανωλόπουλου αλλά και το μέλλον της ΑΕΚ.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ανέλαβε εκ νέου το ”τιμόνι” της μπασκετικής ΑΕΚ, μετά το τέλος της συνεργασίας της ”Ένωσης” με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ παραχώρησε δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, λέγοντας τα εξής:

”Η δουλειά είναι να μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και να απαντήσω. Θέλω να θυμάστε πως αύριο είναι το παιχνίδι και όλη η προσοχή είναι εκεί. Συνεχίζω. Δεν έχω φύγει, όμως λίγος κόσμος ξέρει ότι όταν έφυγα στη θέση που είχα δεν ήταν ο προηγούμενος προπονητής ευχαριστημένος με τη συνεργασία μας και ζήτησα άλλο πόστο. Είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά που έγινε.

Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε για τα επόμενα παιχνίδια, όμως το μέλλον της ΑΕΚ είναι τα παιδιά που έρχονται και έτσι χτίζεται μια ομάδα. Ξέρετε τι συμβαίνει στο μπάσκετ με τις νέες αγορές σε Κίνα, Ιαπωνία και G-League αλλά και την Euroleague που παίρνει τους καλούς παίκτες. Ο κόσμος θα πρέπει να εκτιμήσει την προσπάθεια και να δούμε νέα παιδιά στην ΑΕΚ. Ελπίζω ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει.

Προσπάθησα με πολλές λεπτομέρειες. Θα ξεκινούσα με συγχαρητήρια στον προπονητή που έφτιαξε μια ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους και καταλαβαίνεις τον τρόπο παιχνιδιού. Είναι ομάδα που θα μπορούσε να είναι μοντέλο για άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι πρώτος στην Euroleague και κάποιες άλλες ομάδες δεν έχουν περισσότερο ταλέντο. Τα λόγια δεν είναι μόνο τυπικά, είναι και ουσιαστικά, όμως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και εμείς πρέπει να το πιστεύουμε, όπως τα παιδιά πίστεψαν στον ημιτελικό.

Όταν το focus των μεγάλων είναι ένας καταλαβαίνει κάθε άνθρωπος πως δεν είναι εύκολη η δουλειά και δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα όταν μιλάμε για αλλαγές. Κάθε προπονητής βλέπει διαφορετικά το παιχνίδι, όμως πρέπει να πάρουμε μια σειρά. Την ψυχολογία της ομάδας. Δεν είναι εύκολο όταν παίζεις πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Αυτό το έργο είναι δύσκολο μεέσα σε λίγες μέρες και ελπίζω τα παιχνίδια να έχουν διάθεση να παλεύουν και με την παρουσία του κόσμου, που δίνει άλλα ποσοστά σε δύναμη και ενέργεια να φτάσουμε σε καλό αποτέλεσμα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play