Δίπλες, τραγανές και απολαυστικές

Δίπλες, τραγανές και απολαυστικές
Οι δίπλες είναι ένα αγαπημένο ελληνικό γλυκό.

Η λεπτή ζύμη που έχουν οι δίπλες, τις κάνει τραγανές και πραγματικά απολαυστικές. Οι δίπλες αρωματίζονται με κανέλα και προστίθεται ψιλοκομμένο καρύδι. Και επειδή οι γιορτές πλησιάζουν, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δίπλες σερβίρονται συνήθως την Πρωτοχρονιά.

Συστατικά

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.5 αυγά μεσαία1 πρέζα αλάτι2 κ.σ. ελαιόλαδο2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλικήαρκετό σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι800 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη800 γρ. νερόχυμό από 1 λεμόνι2 ξυλάκια κανέλας50 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμαμέλικανέλα τριμμένησπασμένα καρύδια.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.Στη συνέχεια ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σφίξει η ζύμη μας.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο από 2-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα).Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, αλευρώνουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάγκο. Εδώ θέλει αρκετή υπομονή καθώς το ζυμάρι μας στα πρώτα 2 λεπτά θα δυσκολεύεται πολύ να ανοίξει, αλλά όσο δουλεύουμε με τον πλάστη το ζυμάρι μας τόσο θα μαλακώνει και στο τέλος θα ανοίγει πολύ εύκολα. (αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για τα σπιτικά ζυμαρικά.)Mε τον πλάστη ανοίγουμε μια μεγάλη λωρίδα πλάτους 10-15 εκ. πολύ λεπτή και κόβουμε μετά σε μήκος 20-25 εκ. Δηλαδή (25×15 εκ.).Αυτό το κομμάτι το βάζουμε όπως είναι σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι και με τη βοήθεια 2 κουταλιών το τυλίγουμε ρολό καθώς τηγανίζουμε.Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 2 λεπτά, προσέχοντας να βάζουμε λίγες κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.Στην αρχή θα είναι δύσκολο να τους δίνουμε το κατάλληλο σχήμα αλλά σιγά σιγά θα το βρούμε.Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τις δίπλες μας σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Για το σιρόπιΠροσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό και την κανέλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφαιρούμε από τη φωτιά.Σιροπιάζουμε τις δίπλες στο καυτό σιρόπι για 2 λεπτά κάθε μια.

Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια.

*Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play