Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup χρειάζεται υπομονή, αποφασιστικότητα και θάρρος

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup χρειάζεται υπομονή, αποφασιστικότητα και θάρρος
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον νέο επικεφαλής του Eurogroup.

Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι ο διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μάριο Σεντένο που αναλαμβάνει επικεφαλής του Eurogroup χρειάζεται «υπομονή, αποφασιστικότητα και θάρρος».

Ο Έλληνας υπουργός χαρακτηρίζει «σκληρό» τον Ολλανδό συνάδελφό του, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι λειτούργησε ως ειλικρινής μεσολαβητής σε πολλά θέματα.

De Volkskrant: Ποια ήταν η βασική συνεισφορά του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο ευρώ/ευρωζώνη; Ευκλ. Τσακαλώτος: Το γεγονός ότι λειτούργησε ως ειλικρινής μεσολαβητής σε πολλά θέματα και σε αυτό της Ελλάδας. Το ότι δεν φοβήθηκε να ανοίξει την ατζέντα της μεταρρύθμισης της ευρωπαϊκής οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής.

De Volkskrant: Τι διαφορετικό θα κάνατε εάν ήσασταν πρόεδρος του Eurogroup τα τελευταία πέντε χρόνια; Ευκλ. Τσακαλώτος: Έχουμε διαφορές τόσο στο στυλ όσο και στην ουσία. Ειδικότερα, θα τόνιζα πολύ περισσότερο τις κοινωνικές και μακροοικονομικές επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων στην ανισότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το κοινωνικό ζήτημα είναι η ωρολογιακή βόμβα που απειλεί τη συνοχή της ΕΕ ως συνόλου. Το αν θα ήμουν καλύτερος πρόεδρος είναι, φυσικά, άλλο θέμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play