Σολομός με ψητά λαχανικά, υγιεινό γεύμα
Υλικά για σολομό με ψητά λαχανικά:
4 φιλέτα σολομού (150γρ. το ένα)2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijonχυμός από ένα λεμόνι½ κούπα λευκό κρασί3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες1 μελιτζάνα φλάσκα σε λεπτές φέτες1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες1 ντομάτα σε χοντρές φέτες¼ κούπας λάδιαλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, βάζετε το κρασί, την μουστάρδα, το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.2. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα βαθύ σκεύος και τα περιχύνετε με το μείγμα. Αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν καλά για 1-2 ώρες.3. Τοποθετείτε τα κομμένα λαχανικά σε ταψί, τα αλείφετε με λάδι, αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά.4. Βάζετε τα φιλέτα του σολομού, όπως είναι με τη μαρινάδα, σε ένα ταψάκι, και τα ψήνετε στους 200C για περίπου 15 λεπτά χωρίς να τα γυρίσετε. Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με τα λαχανικά.
Το σχόλιο σας