Όταν ο Γκάλης ”συστηνόταν” στο ελληνικό κοινό

Όταν ο Γκάλης ”συστηνόταν” στο ελληνικό κοινό
Πέρασαν 38 χρόνια από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Γκάλη στην πατρίδα των γονιών του, με τη φανέλα του Άρη.

Ο Νίκος Γκαλής αποτελεί έναν από τους ελάχιστους αθλητές-ορόσημα για τη χώρα μας, η οποία τη δεκαετία του 80′ παρακολουθούσε… αποσβολωμένη από την εξέδρα και την τηλεόραση τα κατορθώματα του ”γκάνγκστερ”.

Ο Γκάλης ήταν ένας από τους ιθύνοντες για τη δημιουργία της αυτοκρατορίας του Άρη στο ελληνικό μπάσκετ, ωστόσο η μεγαλύτερη στιγμή του ήταν η πορεία του με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Σαν σήμερα, στις 2 Δεκεμβρίου του 1979, ο Νίκος Γκάλης συστηνόταν στο ελληνικό κοινό, φορώντας για πρώτη φορά σε επίσημο ματς τη φανέλα του Άρη, στο ντέρμπι με τον Ηρακλή.

Με το ”καλημέρα” ο Νικ έδειξε ότι πρόκειται να αφήσει εποχή στη χώρα μας, σκοράροντας 30 πόντους, σε ένα ματς που έληξε με τον Άρη νικητή (79-78).

Άρης (Ντέβελι): Αλεξανδρής 10, Παπαγεωργίου 20, Παραμανίδης 8, Σπάρταλης, Γκάλης 30, Σκόνδρας 5, Καλαντίδης 2, Ανανιάδης, Βαμβακούδης, Στυλιανού 4.

Ηρακλής (Πυριτίδης): Πιλαφίδης 13, Τζάμος, Καρατζουλίδης 16, Καράογλου, Σακελλαρίου 19, Μάντης 12, Τσομπανάκης 6, Βαγιακάκος 2, Τσουμής 10, Ναλμπάντης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play