Λουκουμάδες, κλασσικοί και αγαπημένοι
Οι λουκουμάδες είναι ένα από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα γλυκά. Η γνωστή σε όλους συνταγή είναι αυτή με το μέλι και την κανέλα και αυτήν σας προτείνουμε σήμερα.
Υλικά
1/4 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του4 γρ. μαγιά1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη½ κουταλάκι του γλυκού αλάτιελαιόλαδο για το τηγάνισμαμέλικανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχει ήδη διαλυμένη μέσα του τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.Σκεπάζουμε το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 περίπου λεπτά.Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό να ζεσταθεί καλά.Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό.Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Το σχόλιο σας