Κάτας: «Έχω τεράστιο σεβασμό για το ελληνικό μπάσκετ»

Κάτας: «Έχω τεράστιο σεβασμό για το ελληνικό μπάσκετ»
Ο προπονητής του Ισραήλ, Όντεντ Κάτας, εξέφρασε την εκτίμησή του στο ελληνικό μπάσκετ εν όψει της αναμέτρησης με την Ελλάδα στο Ηράκλειο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 (Δευτέρα, 17:00). n

Ο προπονητής των Ισραηλινών, που είχε περάσει από την Ελλάδα τη σεζόν 1999-2000, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, είπε: «Πάντα είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις ελληνικές ομάδες. Παίζουν πολύ επιθετικά, έχουν έμπειρους παίκτες και έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Επιπλέον παίζουμε και εκτός έδρας. Εμείς έχουμε πάνω από τους μισούς παίκτες του ρόστερ για πρώτη φορά στην ομάδα και κάναμε μία πολύ σύντομη προετοιμασία. Θα είναι ένα μεγάλο τεστ για μας.

Ο Μπουρούσης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι την Παρασκευή, αλλά και τώρα που λείπει θα έχουμε δύσκολο έργο. Έχω μεγάλο σεβασμό και αγάπη για το ελληνικό μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα είναι μεγάλη εμπειρία για τους παίκτες μου. Για μένα ανεξάρτητα από το σκορ είναι πάντα ωραίο να έρχομαι στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο γκαρντ του Ισραήλ, Γκαλ Μέκελ, ανέφερε: «Σέβομαι την Ελλάδα με όποια σύνθεση κι αν εμφανίζεται, γιατί διαθέτει παίκτες με εμπειρία και ποιότητα. Θα έχει τρεις επιπλέον καλούς παίκτες, τον Καλάθη, τον Βουγιούκα και τον Αντετοκούνμπο. Γνωρίζω καλά τον Νικ, είναι φίλος μου. Η προσθήκη του θα βοηθήσει πολύ την ελληνική ομάδα. Εμείς έχουμε μια νεανική ομάδα, με το 80% της ομάδας διαφορετικό από το καλοκαίρι, αλλά είμαστε φιλόδοξοι και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play