Εθνική Μπάσκετ: Ξεκίνημα με νίκη στο Λέστερ στην παράταση

Εθνική Μπάσκετ: Ξεκίνημα με νίκη στο Λέστερ στην παράταση
Η εθνική ομάδα μπάσκετ γλίτωσε την ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία, στην πρεμιέρα του ομίλου της στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019, με νίκη 95-92 στην παράταση.

Μουντομπάσκετ 2019: Η εθνική Μπάσκετ πλήρωσε την έλλειψη εμπειρίας αρκετών παικτών στο φινάλε του ματς, χάνοντας σε ένα λεπτό διαφορά 10 πόντων. Η τριάδα Μπουρούση, Λαρεντζάκη και Αθηναίου, που έβαλε το νικητήριο τρίποντο στην παράταση, οδήγησαν τη γαλανόλευκη στη νίκη.

Η εθνική ξεκίνησε με «δίδυμα συμπαικτών» στο παρκέ μαζί με τον Μπουρούση. Αθηναίου-Βασιλόπουλος και Κόνιαρης-Μαργαρίτης και στη συνέχεια Λαρεντζάκης-Σάκοτα να αντικαθιστούν εκείνους του ΠΑΟΚ, ώστε να υπάρχουν κάποιες συνεργασίες στην επίθεση. Με πιεστική άμυνα ελέγξαμε αρκετά την επίθεση των Βρετανών και όταν τρέξαμε βρήκαμε και εύκολα καλάθια.

Οι Βρετανοί έπαιζαν ένα παιχνίδι βασισμένο στα τρίποντα και με ποσοστό κάποια στιγμή 7/10 (!) πήραν μια διαφορά 6 πόντων (30-24). Παρότι ο Μπουρούσης που είχε 11 πόντους πήγε στον πάγκο, η εθνική με «κοντό σχήμα» (Βασιλόπουλος στο 5) βρήκε σκορ από διάφορους παίκτες και ισοφάρισε. Χρειαζόταν βελτίωση στα σουτ από μακριά (3/11 3π), για να ξεφύγει εκείνη στο σκορ.

Η άμυνα φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα, ότι θα ήταν το κλειδί για την εθνική που βρέθηκε πίσω πάλι στο σκορ με 48-41. Βασιλόπουλος, Λαρεντζάκης, Αθηναίου, Μαργαρίτης και Μπουρούσης ήταν το σχήμα που έφερε την ανατροπή με σούπερ άμυνα.

Ο Λαρεντζάκης έδωσε τρομερή ώθηση στην επίθεση, συνεπικουρώντας πλέον τον Μπουρούση, που οδήγησε την εθνική και στο +12 (63-75) στην τελευταία περίοδο. Οι Βρετανοί μείωσαν σε 73-80 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και εκτελώντας με τρίποντα, ενώ ο Βασιλόπουλος βγήκε τραυματίας με κτύπημα στη μύτη.

Έγιναν πολλαπλά λάθη στο κατέβασμα της μπάλας από το άγχος (αφήνοντας μάλιστα τον Μπουρούση να το κάνει) και με τον πάγκο να μην βάζει έξτρα γκαρντ, και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 83-83, στέλνοντας το ματς στην παράταση.Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι διεθνείς, δεν «αυτοκτόνησαν»: με ένα απίστευτο τρίποντο του Αθηναίου στα 3’’ διαμόρφωσαν το 92-94, ο Μαργαρίτης έκλεψε στην επαναφορά την μπάλα και ευστοχώντας σε μία βολή ολοκλήρωσε τη νίκη της εθνικής.

Ο Μπουρούσης έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, πριν επιστρέψει στην Κίνα (δε θα είναι στο ματς της Δευτέρας), με 27 πόντους και 8 ριμπ. Ο Λαρεντζάκης ήταν κομβικός στην επίθεση στο β μέρος με 22 π., αλλά και λάθη λόγω απειρίας στο τέλος. Ο Βασιλόπουλος έπαιξε καταπληκτική άμυνα (9 π. και 6 ριμπ.) και τέλος ο Αθηναίου (18 π. με 4/6 3π, τα 2 στην παράταση) ήταν οι παίκτες, στους οποίους στηρίχθηκε η εθνική περισσότερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play