Κεφτεδάκια κοκκινιστά, σαν της γιαγιάς
Υλικά για κεφτεδάκια κοκκινιστά:
300 γραμμάρια κιμά μοσχάρι, βιολογικό, σπάλα1 κρόκος αυγού1 σκελίδα σκόρδο2 κουταλιές σούπας τριμμένο παξιμάδι1 κρεμμύδιΛίγη ρίγανη και λίγο ξερό βασιλικό2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο3 ώριμες ντομάτες, μεσαίες
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ βάζετε τον κιμά, το σκόρδο, τον κρόκο, το τριμμένο παξιμάδι, το αλάτι και πιπέριΑνακατέψτε ελαφρά (για να μείνουν αφράτα) και δώστε μορφή, μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκιαΣε κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τα κεφτεδάκιαΒγάλτε τα στην άκρηΣτο ίδιο λάδι ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, ρίγανη, βασιλικόΝα σουρώσει λίγο η σάλτσα -Τότε προσθέστε τα κεφτεδάκια και σιγοβράστε για 30 λεπτάΟταν σερβίρετε, ρίξτε μαϊντανό ψιλοκομμένο
Το σχόλιο σας