Όταν η Γιουβέντους ”υποκλίθηκε” στον Παναθηναϊκό (vid)

Όταν η Γιουβέντους ”υποκλίθηκε” στον Παναθηναϊκό (vid)
8 Νοεμβρίου 2000: Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη επικρατεί της Γιουβέντους στο «καυτό» ΟΑΚΑ (3-1) και παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε τα «ρέστα» του για την πρόκριση στην επόμενη φάση των ομίλων του Champions League (σεζόν 2000/1) μπροστά στο κοινό του, το οποίο μάλιστα ανάγκασαν να σηκωθεί τρις από τη θέση του, πανηγυρίζοντας έξαλλα τα τρία γκολ που σημειώθηκαν κόντρα στη Γιουβέντους.

Οι ”πράσινοι” κέρδισαν φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, με τον Πάουλο Σόουζα να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Όλοι πίστεψαν ότι ο Πορτογάλος θα πάει για γέμισμα στην περιοχή. Όλοι, εκτός από τον ίδιο τον Σόουζα, που με αριστουργηματική εκτέλεση αιφνιδίασε τον Φαν Ντερ Σαρ και έδωσε το πρώτο σύνθημα νίκης (7′).

Ο Ινζάγκι σκοράρει στο 24ο λεπτό και ισοφαρίζει για τη Γιουβέντους. Μια εξέλιξη που «πάγωσε» προς στιγμήν το ΟΑΚΑ, αλλά αποτέλεσε την εξαίρεση στο γενικότερο κλίμα που αργότερα θα φρόντιζε να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός.

Η φοβερή ντρίμπλα του «Λύμπε» στο 58ο λεπτό άνοιξε την άμυνα των Ιταλών και ανάγκασε τον Φαν Ντερ Σααρ να τον ανατρέψει εντός περιοχής για να… γλιτώσει (για λίγα δευτερόλεπτα) το κακό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο εορτάζοντας Άγγελος Μπασινάς, που δεν λάθεψε και έβαλε τον Παναθηναϊκό ξανά σε θέση οδηγού (2-1).

Τέλος, ο Κριστόφ Βαζέχα στο 65ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ (3-1), δίνοντας τη νίκη-πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play