Μαρμελάδα ρόδι, πανεύκολη συνταγή

Μαρμελάδα ρόδι, πανεύκολη συνταγή
Η εποχή του ροδιού έφτασε και αντί να το τρώτε σκέτο, σε σαλάτες ή ρύζι, τι θα λέγατε να φτιάξετε μαρμελάδα.

Υλικά για μαρμελάδα ροδιού:

3 ποτήρια νερού χυμό φρέσκου ροδιού

3 ποτήρια νερού ζάχαρη1/2 ποτήρι ρώγες ροδιού1 χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ροδιού με την ζάχαρη να βράσουν, αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20 – 25 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που βγάζει στην επιφάνεια. Μετά προσθέτουμε τις ρώγες ροδιού και τον χυμό λεμονιού , βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα (πόσο πηχτό το θέλουμε ή αραιό). Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας . Διατηρούμε τα βάζα σε δροσερό μέρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play