Τρόφιμα στην κατάψυξη: Πόσο καιρό αντέχουν κρέας, ψάρια και λαχανικά
Το Good Housekeeping Institute αποκάλυψε πόσο καιρό μπορούν να παραμείνουν στην κατάψυξη διάφορα τρόφιμα, προτού αλλοιωθούν.
Ορισμένα τρόφιμα διαρκούν μόνο δυο μήνες στον καταψύκτη και θα πρέπει να καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος.
Ψάρια
Λευκά ψάρια: 6-8 μήνες
Λιπαρά ψάρια: 3-4 μήνεςΟστρακοειδή: 2-3 μήνες
Φρούτα
Σιρόπι φρούτων: 9-12 μήνεςΑνοικτή σακούλα με κατεψυγμένα φρούτα: 6-8 μήνες Πουρές φρούτων: 6-8 μήνεςΧυμός φρούτων: 4-6 μήνες
Λαχανικά
Ζεματισμένα λαχανικά: 10-12 μήνεςΛαχανικά: 3-4 μήνεςΤομάτες: 6-8 μήνες
Κρέας
Μοσχαρίσιο και βοδινό κρέας: 4-6 μήνεςΑρνί: 4-6 μήνεςΧοιρινό: 4-6 μήνεςΦέτες μπέικον: 2-3 μήνεςΣαλάμι: 3-4 μήνεςΚοτόπουλο και γαλοπούλα: 4-6 μήνεςΚρέας ελαφιού: 4-6 μήνεςΚουνέλι: 4-6 μήνες
Προψημένο φαγητό
Σούπες: 3 μήνες
Ζωμοί: 6 μήνεςΚέικ: 4-6 μήνεςΨωμί: 4-6 μήνεςΣάντουιτς: 2-3 μήνεςΓλυκά: 3-4 μήνες
Γαλακτοκομικά
Αλατισμένο βούτυρο: 3-4 μήνεςΜη αλατισμένο βούτυρο: 6-8 μήνεςΠαγωτό: 3-4 μήνες
Το σχόλιο σας