Βασιλόπουλος: ”Καταλύτης για τον Άρη η παρουσία του Γιαννάκη”

Βασιλόπουλος: ”Καταλύτης για τον Άρη η παρουσία του Γιαννάκη”
Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, εκθείασε σε δηλώσεις του τον προπονητή του, Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη, ο οποίος λύτρωσε την ομάδα του στην αναμέτρηση με το Λαύριο, ευστοχώντας στο πιο κρίσιμο τρίποντο της αναμέτρησης, μίλησε στο ”sport 24.gr” για το μεγάλο σουτ που έβαλε, την παρουσία του στον Άρη αλλά και τον ρόλο του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο έμπειρος φόργουορντ δεν δίστασε να εκθειάσει τον προπονητή του, ο οποίος, όπως ανέφερε ανεβάζει επίπεδο την ομάδα χάρη στην εμπειρία του και τις μπασκετικές του παραστάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασιλόπουλου:Για τις οδηγίες πριν το μεγάλο σουτ με το Λαύριο: ”Οι οδηγίες ήταν ακριβώς αυτές. Αυτό ήταν το πλάνο. Εκείνοι τη στιγμή όλοι ξέραμε ότι ο Βον είναι ζεστός, παράλληλα όλοι θα προσπαθούσαν να κλείσουν τον Αθηναίου, οπότε θέλαμε να παίξουμε ένα απλό πικ εν ρολ, για να βάλουμε ένα καλάθι και να πάμε σε παράταση ή να πετύχουμε κάποιο τρίποντο. Πήραμε το ρίσκο με το τρίποντο και μας βγήκε”.Για την εμφάνιση του Άρη: ”Δεν ήμασταν καθόλου σοβαροί. Σε ακόμα ένα παιχνίδι εκτός έδρας δεν ήμασταν σοβαροί. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, ειδικά στην άμυνα. Επιτρέψαμε στο Λαύριο να σκοράρει 20 πόντους στην πρώτη περίοδο, αριθμός που κρίνεται απαράδεκτος για μία ομάδα που θέλει να έχει αρχές στο παιχνίδι της και να παίζει άμυνα. Αυτό άλλαξε στο τέλος και φέραμε το ματς εκεί που θέλαμε”.

Για τη φετινή σεζόν και την κλήση του στην Εθνική: ”Ναι, η Εθνική είναι κάτι που είχα πάντα στο μυαλό μου. Μου έλειπε πάρα πολύ να παίζω για την Εθνική. Δεν κρύβω πως και τα προηγούμενα χρόνια ήμουν καλά και είχα καλές σεζόν, αλλά τα πάντα χάνονται σε αυτές τις ομάδες. Μπορεί δηλαδή να κάνεις μία τρομερή εμφάνιση και να μην έχει τον αντίκτυπο που θα έχει μία νίκη σε μία ομάδα όπως ο Άρης. Πάντα ο σκοπός μου ήταν να παίζω όσο πιο καλά μπορώ για να μπορέσω κάποια στιγμή να κληθώ ξανά στην Εθνική”.

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε: ”Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας τραυματισμός θα με αφήσει εκτός γηπέδου. Είναι κάτι που δεν δέχομαι ως χαρακτήρας και ως προσωπικότητα. Για εμένα πάντως ήταν πολύ εύκολο να συνεχίσω. Είχα την τύχη μέσα στην ατυχία μου να κάνω οικογένεια. Ουσιαστικά η οικογένεια μου είναι αυτή που με στήριξε και μου έκανε πολύ εύκολο το να μην τα παρατήσω. Βρήκα μία πολύ καλή γυναίκα η οποία με στήριξε πολύ”.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Αυτό που σκέφτηκα αρχικά ήταν να καταφέρουμε να κλείσουμε το deal. Και στη συνέχεια να κάνουμε μία ομάδα η οποία θα μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό είναι που μου λείπει, αυτό είναι που θέλω κι αυτό είναι που κάποιες φορές μου προκαλεί εκνευρισμό. Γενικά δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα χάσουμε δίχως να έχουμε δώσει το 100%. Χωρίς τον Παναγιώτη Γιαννάκη τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Η προσωπικότητα και η φυσιογνωμία του coach είναι αυτή που θα μπορέσει να καλμάρει τα πράγματα και να κάνει τελείως διαφορετική την εικόνα της ομάδας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play