Αγχολυτική διατροφή: Ποιες είναι οι τροφές που μειώνουν το άγχος

Αγχολυτική διατροφή: Ποιες είναι οι τροφές που μειώνουν το άγχος
Η Ελισάβετ Σπανού γράφει για τη διατροφή που μειώνει το άγχος και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα.

Αγχολυτική διατροφή. Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και έχοντας στο μυαλό μου ότι η ασθένεια της εποχής είναι το άγχος ανακάλυψα τροφές, οι οποίες με βάση τους ειδικούς βοηθούν στην καταπολέμησή του. 

Δεν ξέρω αν η κατανάλωσή τους θα μας κάνει να αισθανόμαστε "ζεν" αλλά σε κάθε περίπτωση επειδή η υπερφαγία και η κακή διατροφή συνδέεται με το στρες, είναι προτιμότερο να φάμε κάτι από τα παρακάτω από το να πλακωθούμε στις πίτσες και τα γλυκά για να "ηρεμήσει" το σύστημά μας.

Η νούμερο ένα τροφή κατά του στρες με βάση τους διατροφολόγους είναι οι ξηροί καρποί! Καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια -και ειδικά τα κάσιους- θεωρούνται θαυματουργά για την ψυχολογία μας. Αρκετοί μάλιστα αναφέρουν ότι μια χούφτα κάσιους έχει τα αποτελέσματα στην ψυχολογία που έχουν τα ηρεμιστικά χάπια!

Το αβοκάντο και ο σολομός! Γενικά λιπαρά οξέα ω3 βρίσκονται περισσότερο σε αυτές τις τροφές και συμβάλουν τα μέγιστα στην καταπολέμηση του στρες καθώς κρατούν χαμηλά τα επίπεδα κορτιζόλης και αδρεναλίνης! 

Το μαγικό σπανάκι με την υψηλή του περιεκτικότητα σε μαγνήσιο ηρεμεί στο σώμα. Η βρώμη και η σοκολάτα (χωριστά ή και μαζί ) βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης που η έλλειψή της έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη. Συνεπώς εδώ μιλάμε μάλλον για τον διατροφικό υπερήρωα όσο αφορά την ψυχολογία. Τέλος, τα πορτοκάλια κατέχουν ιδιαίτερη θέση στη διατροφή κατά του στρες καθώς η βιταμίνη C ρυθμίζει τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα και υπόσχεται να κρατήσει το ηθικό μας ψηλά ανεξαρτήτως συνθηκών. 

Δεν ξέρω αν τη στιγμή που έχεις γίνει έξαλλος για κάτι στη δουλειά ή που έχουν σπάσει τα νεύρα σου στη κίνηση, το να φας φιστίκια π.χ. ή να πιεις μια πορτοκαλάδα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, πάντως κακό δεν θα σου κάνει και… πριν την πέσουμε ομαδικά στα χάπια ας το προσπαθήσουμε με κάσιους για αρχή!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play