Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας, φθινοπωρινή λιχούδια

Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας, φθινοπωρινή λιχούδια
Το φθινόπωρο είναι η εποχή που ξεκινούν οι σούπες. Οπότε τι καλύτερο από μια γευστική και ελαφριά βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας.

Υλικά για τη βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας

Για 2-4 άτομα

2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

2 κρεμμυδάκια φρέσκακόκκινο πιπέρι (πάπρικα)8 κοτσάνια από πράσα

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

Αλάτι και πιπέρι500 γραμμάρια γλυκοπατάτες4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Απολαυστική και καταπραϋντική σούπα θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε τη με φρυγανισμένο ψωμί Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε της σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια.

Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τσιγαρίστε τα μέχρι ξανθύνουν.

Προσθέστε την γλυκοπατάτα και σοτάρετε. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και βράστε το μείγμα μέχρι το γλυκοπατάτες να μαλακώσουν.

Ρίχνετε τα πράσα σε ένα τηγάνι με λίγο από τη μαργαρίνη και τσιγαρίστε τα μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες βγάλτε από αυτές 2 κουταλιές της σούπας στην άκρη.

Περάστε το υπόλοιπο του μείγματος από το μπλέντερ μέχρι να έχετε μία βελούδινη σούπα.

Ρίξτε στην σούπα αλάτι, ζάχαρη πιπέρι και το ξίδι.

Ρίξτε τα κομμάτια γλυκοπατάτας, που κρατήσατε πριν, στη σούπα και προσθέστε και τα πράσα επίσης.

Όταν σερβίρετε τη σούπα μοιράστε κομμάτια των πράσων και της γλυκοπατάτας σε όλα τα πιάτα.

Συνοδεύουμε τη σούπα με μία φέτα ψωμί με καρύδια μέσα στο πιάτο μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play