Συνταγή: Σαλάτα ψητής κολοκύθας με σταφίδες και κουσκούς
Η κολοκύθα είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό και μία πρωτότυπη συνταγή για αυτήν την εποχή είναι μία σαλάτα ψητής κολοκύθας με σταφίδες και κουσκούς.
Υλικά για 1 άτομο
½ κ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια2 κ.σ. ζάχαρη καστανή1 κ.σ. κουκουνάρι1 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. σταφίδες μαύρες2 κ.σ. κουσκούςΞύσμα από ένα λεμόνι1 πρέζα κανέλα σκόνη1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνηΑλάτι, πιπέριΦύλλα ρόκας για γαρνίρισμα
Για τη βινεγκρέτ
½ κούπα πετιμέζι½ κ.γ. ξίδι1 σφηνάκι κόκκινο κρασί1 σφηνάκι ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα κομμάτια κολοκύθας με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Βράζουμε το κουσκούς με 1 κούπα νερό για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σουρώνουμε το κουσκούς και προσθέτουμε σταφίδες, κουκουνάρι, ξύσμα λεμονιού και την ψητή κολοκύθα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Για τη βινεγκρέτ: Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά με σύρμα ή τα βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να δέσει η βινεγκρέτ.
Σερβίρουμε την κολοκύθα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.
Το σχόλιο σας