Αποδείξεις: Οι παραγωγοί πάγου κορυφαίοι στη λίστα της φοροδιαδυγής – Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ

Αποδείξεις: Οι παραγωγοί πάγου κορυφαίοι στη λίστα της φοροδιαδυγής – Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ
Απέδωσαν καρπούς οι εντατικοί έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την έκδοση αποδείξεων με τα αποτελέσματα να καταδεικνύουν τις περιοχές της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα αλλά και τους κλάδους που φοροδιαφεύγουν.

Μάλιστα, οι εντατικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις αποδείξεις, οδήγησαν σε περιορισμό της παραβατικότητας.

Συγκεκριμένα, η περιοχή με τη μεγαλύτερη φορολογική παραβατικότητα ήταν η Κέρκυρα με 59%, η Ζάκυνθος με 34%, η Κεφαλονιά με 32%, η Λάρισα με 32% ενώ ακολουθεί το Ρέθυμνο με 31%.

Σε ό,τι αφορά στους κλοάδους με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα στη μη έκδοση αποδείξεων, την πρώτη θέση κατέχουν κατέχουν οι παραγωγοί πάγου και τα Ενεχυροδανειστήρια με ποσοστό 61% ενώ ακολουθούν οι οδηγοί ταξί με 56%, τα πούλμαν με 54%, τα βυτιοφόρα νερού- Θαλάσσια σπορ με 53%, το χονδρεμπόριο ενδυμάτων με 52% και η περιποίηση νυχιών- γραφεία τελετών- κέτερινγκ με 50%.

Σε κλάδους όπου γίνεται συστιματικός έλεγχος για τις αποδείξεις, η εικμόνα είναι πολύ καλύτερη. Αναλυτικότερα, η έρευνα της ΑΑΔΕ έδειξε τα εξής ποσοστά: καντίνες- κουρεία 29%, υπαίθριο εμπόριο 26%, καφενεία- ενοικιαζόμενα 25%, ψητοπωλεία- ταβέρνες 24% και καφετέριες: 13%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play