Καταλονία: Μετακομίζει η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell, μετά το δημοψήφισμα

Καταλονία: Μετακομίζει η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell, μετά το δημοψήφισμα
Την απομάκρυνση της έδρας της από την Καταλονία σχεδιάζει η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell, στον απόηχο του δημοφίσματος της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ισπανικής τράπεζας θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο μετακίνησης της έδρας της εταιρείας εκτός Καταλονίας.

Επικρατέστεροι προορισμοί είναι το Αλικάντε, το Οβιέδο και η Μαδρίτη, πόλεις όπου η Sabadell έχει μεγάλη βάση πελατών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal».

Ωστόσο, πιο πιθανή μοιάζει η μετεγκατάσταση της έδρας της τράπεζας σο Αλικάντε δεδομένου ότι το 2011 η Sabadell αγόρασε την τοπική τράπεζα αποταμιεύσεων Caja de Ahorros del Mediterráneo.

Η μετοχή της Sabadell είχε πέσει κατακόρυφα μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής αλλά τα νέα της μετεγκατάστασης έγιναν αποδεκτά με θετικές ενδείξεις για το μέλλον της, οδηγώντας σε κέρδη άνω του 4% έως τώρα στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Πρόκειται για τον πρώτο όμιλο επιχειρήσεων τέτοιου βελληνεκούς που μιλά επίσημα πλέον για αποχώρηση από την Καταλανική γη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play