Κρέπες: Μυστικά για να σας πετύχει η συνταγή!
Οι κρέπες είναι αγαπημένο σνακ και ευφάνταστοι συνδυασμοί της τρελαίνουν τον ουρανίσκο. Ωστόσο οι σπιτικές κρέπες θέλουν προσοχή για να πετύχουν. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να μπορείτε και εσείς να πετύχετε τη συνταγή.
Ποια είναι όμως τα μυστικά για να την πετύχετε;
Κανόνας Νο1. Μην παραλείπεις να βουτυρώνεις ποτέ το τηγάνι, ώστε να μην κολλήσει η κρέπα (η ζύμη) σε αυτό καθώς ψήνεται ή να μην καεί πριν την γυρίσεις.
Κανόνας Νο2. Αν δεν διαθέτεις το κατάλληλο σκεύος, δηλαδή τη κρεπιέρα, προτίμησε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Κανόνας Νο.3 Για ομοιόμορφη κρέπα, σωστά ψημένη και σερβιρισμένη, θα πρέπει να προσθέτεις λίγη ποσότητα μείγματος στο τηγάνι τη φορά και να το απλώνεις με την ειδική σπάτουλα στην επιφάνεια του.
Κανόνας Νο.4 Όπως αναφέρει το bovary.gr, ο πιο εύκολος τρόπος για να ελέγξεις αν η κρέπα σου έχει ήδη ψηθεί από τη μια πλευρά, ώστε να τη γυρίσεις κι από την άλλη, πριν προσθέσεις τη γέμιση και τη σερβίρεις, είναι να δεις αν υπάρχουν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια της ζύμης.
Το σχόλιο σας