«Βόμβα»: Επιστρέφει στην Ευρώπη ο Ντιό

«Βόμβα»: Επιστρέφει στην Ευρώπη ο Ντιό
«Βόμβα μεγατόνων» βρίσκεται στα σκαριά, αφού Γάλλος δημοσιογράφος κάνει λόγο για συμφωνία της Λεβαλουά με τον Μπορίς Ντιό για την επιστροφή του στην πατρίδα του! n

Σε μία μεταγραφική αποκάλυψη που θα συζητήθει «προχώρησε» ο Νταβίντ Κοζέ. Ο Γάλλος δημοσιογράφος έγραψε στο twitter πως ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, Μπορίς Ντιό, ήρθε σε συμφωνία με την Λεβαλουά και ετοιμάζεται να επιστρέψει στη γαλλική λίγκα έπειτα από το 14 σεζόν στο ΝΒΑ. 

Ο 35χρονος Γάλλος φόργουορντ ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με την φανέλα των Γιούτα Τζαζ, αλλά έμεινε ελεύθερος και αναζητούσε τη νέα του ομάδα. Τελικά, όμως, όλα δείχνουν πως ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι εκτός ΗΠΑ και, συγκεκριμένα, στην πατρίδα του.

Όπως αναφέρει ο Κοζέ, το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Λεβαλουά είναι η τυπική έγκρισή της από το αρμόδιο Συμβούλιο. Πρόκειται φυσικά για μία πολύ μεγάλη μεταγραφή της γαλλικής ομάδας, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχει και NBA out στο συμβόλαιο.

Στη θητεία του στο ΝΒΑ, ο Ντιό αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2014 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ενώ το 2006 είχε αναδειχθεί πιο βελτιωμένος παίκτης της λίγκας. Πέραν των Σπερς και των Τζαζ, ο Γάλλος φόργουορντ είχε περάσει και από Ατλάντα Χοκς (2003-2005), Φοίνιξ Σανς (2005-2008) και Σάρλοτ Μπόμπκατς (2008-2012). 

Στο φετινό Eurobasket, ο αρχηγός των «τρικολόρ» είχε θετική παρουσία καθώς ολοκλήρωσε το τουρνουά έχοντας 9.2 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ ανά αγώνα. 

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play