Nέο είδος σοκολάτας με ροζ απόχρωση (vid)
Ένα νέο είδος σοκολάτας, ροζ απόχρωσης, παρουσίασε στο κοινό η ελβετική εταιρεία Barry Callebaut.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το ιδιαίτερο ροζ χρώμα της σοκολάτας είναι φυσικό, ενώ η εμφάνιση του νέου αυτού είδους έρχεται 80 χρόνια μετά από την εισαγωγή της λευκής σοκολάτας στην αγορά από τη Nestle.
Για να πάρει η σοκολάτα την τελική της μορφή χρειάστηκαν 13 χρόνια δοκιμών από τη στιγμή που το εργαστήριο της εταιρείας ανακάλυψε έναν νέο τύπο κόκκου κακάο.
Η σοκολάτα παράγεται από κόκκους με προέλευση από το Εκουαδόρ, τη Βραζιλία και την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ το χρώμα της προκύπτει από μια σκόνη που εξάγεται κατά τη διαδικασία επεξεργασίας.
Σύμφωνα πάντα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, στη σοκολάτα δεν έχουν προστεθεί μούρα ή κάποια χρωστική ουσία.
Η γεύση της περιγράφεται όχι τόσο γλυκιά όσο της σοκολάτας γάλακτος, αλλά πιο ελαφριά και φρουτώδης.
Οι παραγωγοί της σοκολάτας δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία του προϊόντος στην αγορά, «ποντάροντας» στην τάση που θέλει τους χρήστες του Διαδικτύου να δημοσιεύουν φωτογραφίες από το φαγητό τους -ιδίως αν είναι πολύχρωμο- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η «ρουμπινί» σοκολάτα προβλέπεται να είναι διαθέσιμη στις αγορές μέσα στους επόμενους έξι με 18 μήνες.
Το σχόλιο σας