Μακαρόνια με κεφτέδες στο φούρνο (pics)
Το συγκεκριμένο φαγητό θυμίζει μεσημέρια στο σπίτι της γιαγιάς.
Τα μακαρόνια με κεφτεδάκια στον φούρνο είναι πεντανόστιμα και ένα πιάτο που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί.
Υλικά
2 φύλλα δάφνης10 κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κρέας400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ1 κρεμμύδι3 σκελίδες σκόρδο2 κουταλιές ελαιόλαδο1 πακέτο σπαγγέτι1,5 φλυτζάνι τριμμένο τυρί και παρμεζάναΕλάχιστο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκιαΑλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάξτε τα κεφτεδάκια, όπως ξέρετε: Κιμάς, μαϊντανός, ξερό ψωμί μουσκεμένο, κρεμμύδι, 1 αυγό, λάδιΣε ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιάΠροσθέστε τα σκόρδα, να μην καούνΠροσθέστε τα (ελαφρά) αλευρωμένα κεφτεδάκια, ροδίστε καλάΒάλτε τα φύλλα δάφνηςΠροσθέστε την σάλτσα ντομάτας και βράστε για 20-30 λεπτά -Ελάχιστο νερό, αν χρειάζεταιΣτο μεταξύ βράστε και σουρώστε τα σπαγγέτιΑνάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούςΟταν έχουν βράσει τα κεφτεδάκια, αφαιρέστα τα για λίγο από το τηγάνιΡίξτε λίγο υγρό από τα σπαγγέτι στο τηγάνι, να «ξεκολλήσει» η σάλτσα, πετάξτε τα φύλλα δάφνηςΒάλτε μέσα σε ταψάκι το σπαγγέτι, ανακατέψτε απαλά, και από πάνω τα κεφτεδάκια, τοποθετήστε τα όμορφαΑπλώστε παντού το τριμμένο τυρίΨήστε για 20 λεπτά ώσπου το τυρί να λιώσει όμορφαΔιακοσμήστε το πιάτο με φύλλα βασιλικού ή φρέσκια ρίγανηΠροτείνετε τριμμένη παρμεζάνα, για όσους θέλουν να προσθέσουν
Το σχόλιο σας