«Επιχείρηση»: Αξιοποίηση Μάρκο Λιβάγια

«Επιχείρηση»: Αξιοποίηση Μάρκο Λιβάγια
Η ανοιχτή στήριξη του Μανόλο, η πίστη των συμπαικτών του και ο μεγάλος στόχος της άμεσης ενσωμάτωσης -αξιοποίησης του.

H  άδεια που έλαβε ο Μάρκο Λιβάγια να λείψει από την χθεσινή προπόνηση σε συνδυασμό με την δοκιμή που έκανε ο Χιμένεθ ενόψει Μπριζ με τον Κλωναρίδη στην κορυφή της επίθεσης έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι η θέση του Κροάτη σέντερ φορ με το ακριβότερο συμβόλαιο στην ΑΕΚ δεν είναι δεδομένη για το παιχνίδι της Πέμπτης στο Βέλγιο. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει αν κρίνουμε από τα γεγονότα. 

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα ο Κροάτης παραμένει «άσφαιρος» κι αυτό είναι ένα πρόβλημα για το οποίο αναζητείται «λύση» απ’ όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Από τον προπονητή μέχρι τους ίδιους, τους συμπαίκτες του. Η ανοιχτή και ξεκάθαρη στήριξη του Μανόλο Χιμένεθ, άλλωστε, στον Μάρκο Λιβάγια μόνο τυχαία δεν ήταν στις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε στην ισπανία. Ο Ισπανός προπονητής γνωρίζει καλά πως πρέπει να πάρει περισσότερα από τον Κροάτη φορ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως σε καμία περίπτωση δεν σταματά να τον πιστεύει αφού άλλωστε ήταν αυτός που έδωσε άμεσα την συγκατάθεση του για την απόκτηση του Κροάτη. 

Η παρουσία του στο πρόσφατο φιλικό με τον Πλατανιά έφερε αισιόδοξα μηνύματα βελτίωσης, με δεδομένο πως είδαμε έναν Λιβάγια πιο «μέσα» στο παιχνίδι, να ζητά συνεχώς μπάλα, να κάνει κινήσεις στον χώρο (πολλές φορές εκτός του «κουτιού») και να βγάζει συνεργασίες. 

Αυτό το κομμάτι (τις αξιοποίησης του Λιβάγια) είναι κάτι που «δουλεύουν» στην ΑΕΚ εκτενώς και είναι χαρακτηριστικό πως και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας στις μεταξύ τους κουβέντες λένε το πόσο σημαντικό είναι να καταφέρουν να ενσωματώσουν -όσο πιο γρήγορα γίνεται- τον Κροάτη. 

Ζώντας τον καθημερινά στις προπονήσεις παραδέχονται πως ο Μάρκο είναι ένας ποδοσφαιριστής υψηλής κλάσης που η συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο είναι υπόδειγμα, καθώς συνεχώς ψάχνει να αξιοποιήσει τους ίδιους, δεν παίζει για την πάρτη του και το να τελειώσει ο εκείνος μια φάση ουδόλως τον απασχολεί, έχοντας στόχο να λειτουργεί σχεδόν πάντα με γνώμονα το σύνολο. Οι ίδιοι οι συμπαίκτες του λοιπόν καίγονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο για να πάρει μπρος και στο σκοράρισμα, που είναι η “τροφή” του επιθετικού, ο Λιβάγια. 

Μέσα στην ομάδα θεωρείται δεδομένο πως από την στιγμή που οι συμπαίκτες του θα κωδικοποιήσουν τις κινήσεις του και «βρεθούν» μαζί του μέσα στο γήπεδο και αυτός θα λυθεί τότε και τα γκολ θα έρθουν και ο ίδιος θα «λυθεί» και η ΑΕΚ θα πάρει απ’ αυτόν εκείνα που αναλογούν στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του.

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play