Πείτε “ναι” στο σπανάκι – Τρεις λόγοι για να το εντάξετε στη διατροφή σας

Πείτε “ναι” στο σπανάκι – Τρεις λόγοι για να το εντάξετε στη διατροφή σας
Έχει πολλά οφέλη για την υγεία και καλό είναι να εντάσσεται στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο.

Το σπανάκι κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό. Η συχνή κατανάλωσή του έχει ευεργετικά αποτελέσματα καθώς, όπως προκύπτει από τις μελέτες δειγμάτων του πράσινου φυλλώδους λαχανικού, το σπανάκι είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη και λουτεΐνη.

Έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας και καλό είναι να εντάσσεται στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας. 

Δείτε τρία από αυτά:

1. Η βήτα-καροτίνη που περιέχει μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και συμβάλλει στην καλή υγεία της όρασης, του δέρματος και των μαλλιών, ενώ η λουτεΐνη, που βασικά αποτελεί μια χρωστική ουσία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού, προστατεύει παράλληλα από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια ιδιότυπη οφθαλμική πάθηση.

2. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία αποτρέπουν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αγγείων.

3. Επιπλέον είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες στην καλή λειτουργία του οργανισμού και πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play