Νεκταρίνια: Ένας διατροφικός “θησαυρός”
Το ζουμερό και νόστιμο αυτό φρούτο είναι το αποτέλεσμα διασταύρωσης μήλου και ροδάκινου και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Για αυτό το λόγο θεωρείται πολύ δραστικό κατά της δυσκοιλιότητας, ενώ έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Ακόμη περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α και C και αρκετά μεταλλικά άλατα. Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος, ενώ τα β-καροτένιά του βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου.
Έχει χαμηλή περιεκτικότητα καλίου και είναι ιδανικό για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη και υπέρταση. Εκτός από τα οφέλη του, μας χαρίζει 59 θερμίδες ενώ η καλύτερη εποχή του είναι οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος.
Διατηρήστε το στο ψυγείο για περισσότερο καιρό καθώς δεν αντέχει την άμεση έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.
Το σχόλιο σας