Η υπερβολική κατανάλωση γλυκών στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργίας για το μωρό

Η υπερβολική κατανάλωση γλυκών στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργίας για το μωρό
Διαπιστώθηκε ότι το 20% των μητέρων που κατανάλωναν την περισσότερη ζάχαρη, είχαν κατά μέσο όρο 38% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αλλεργία.

Μία νέα βρετανική έρευνα καταδεικνύει ότι η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης από την έγκυο αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στο παιδί της.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Queen Mary του Λονδίνου και Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή Σαΐφ Σαχίν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό περιοδικό "European Respiratory Journal", ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 9.000 ζεύγη μητέρων-παιδιών.

Η μελέτη συσχέτισε την καταναλούμενη από τη μητέρα ποσότητα ζάχαρης σε τροφές και σε ποτά κατά την εγκυμοσύνη της, με την πιθανότητα εμφάνισης στο παιδί της αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στην ηλικία των επτά ετών. 

Διαπιστώθηκε ότι το 20% των μητέρων που κατανάλωναν την περισσότερη ζάχαρη, είχαν κατά μέσο όρο 38% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αλλεργία (σε ακάρεα της σκόνης, γύρη, γάτες κ.α.) και 101% μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί τους να έχει αλλεργικό άσθμα, σε σχέση με το 20% των μητέρων με την χαμηλότερη κατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δεν διαπιστώθηκε σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ζάχαρης από την έγκυο και την εκδήλωση εκζέματος ή αλλεργικής ρινίτιδας στο παιδί. 

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το θέμα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, με δεδομένη την υπερβολικά μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης στη Δύση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play