Ο προπονητής που ανέδειξε τον Εμενίκε δηλώνει: «Έτσι θα πετύχει στον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής που ανέδειξε τον Εμενίκε δηλώνει: «Έτσι θα πετύχει στον Ολυμπιακό»
Ο Γιουτζέλ Ιλντίζ ο προπονητής που ανέδειξε τον Εμενίκε μίλησε για τον νέο άσο του Ολυμπιακού και μετέφερε πως θα καταφέρει ο Χάσι να βγάλει τον καλό εαυτό του Νιγηριανού στο γήπεδο.

Τον γνωρίζει πολύ καλά. Είναι ο προπονητής που τον ανέδειξε και εκείνος στον οποίο οφείλει –κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό- την μεταγραφή του στην Φενέρμπαχτσέ. Ο Γιουτζέλ Ιλντίζ ήταν ο τεχνικός της Καραμπούκσπορ, την περίοδο 2009-2011, και αυτός που κατάφερε να αναδείξει τον Εμάνουελ Εμενίκε.

Ο Τούρκος προπονητής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Μπατουχάν Γκιουλσά για τον νέο άσο του Ολυμπιακού, μετέφερε πτυχές του χαρακτήρα του και αποκάλυψε το τρόπο με τον οποίο οι ερυθρόλευκοι θα μπορέσουν να βγουν κερδισμένοι από την επιλογή του….

Ακολουθεί η συνέντευξη του Γιουτζέλ Ιλντίζ στον Μπατουχάν Γκιουλσά για τον ΣΠΟΡ FM 94,6q

Ε: Έχετε μιλήσει με τον Εμενίκε μετά τη μεταγραφή του;

Α: Όχι. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, έπαιζε στη Φενέρ. Όταν άρχισαν οι διαπραγματεύσεις δεν μιλήσαμε.

Ε: Γνωρίζετε τον Εμενίκε και ξέρετε το ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ καλά. Κατά τη γνώμη σας μπορεί να πετύχει στην Ελλάδα;

Α: Είναι πολύ δυνατός, καλός, ταλαντούχος παίκτης. 2 χρόνια δουλέψαμε μαζί στην Καράμπουκσπορ, μετά τη μεταγραφή του στη Φενέρ έζησε πολλά καλά και κακά, επομένως ωρίμασε. Βέβαια την προηγούμενη σεζόν δεν έπαιξε τακτικά. Στην αρχή σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα λόγω έλλειψης παιχνιδιών. Η μοναδική λύση είναι η πλήρης συγκέντρωσή του στη νέα ομάδα του.

Ε: Τι θα προτείνατε στον προπονητή του Ολυμπιακού για τον Εμενίκε;

Α: Θα το δει και ο εκείνος. Ο Εμενίκε δεν θα αποφεύγει ποτέ τις προπονήσεις και δεν έχει κανένα πρόβλημα με την πειθαρχία. Θα έρθει και θα φύγει στην ώρα του. Αλλά δεν θα δουλέψει επιπλέον. Δυστυχώς, αυτό δεν το έχει. Ο Εμενίκε θα κάνει ό,τι του λέει ο προπονητής. Με μια πρόθεση όμως: Πρέπει να δει ότι ο προπονητής του τον πιστεύει και τον εμπιστεύεται 100%. Κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλό να μιλήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού μαζί του και να του πει ότι "θα τα καταφέρεις." Ο Εμενίκε τώρα διψάει για να σκοράρει και να νικήσει αγώνες. Με μια καλή διαχείριση ο προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί να τον κάνει να βοηθήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό και να είναι σημαντικό μέλος στις επιτυχίες της ομάδας. 

Ε: Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα η οποία έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια και υπάρχει μεγάλη πίεση στους πάντες στην ομάδα για νίκες. Πιστεύετε ότι αυτό θα δημιουργήσει άγχος ή πίεση στον Εμενίκε;

Α: Σίγουρα ναι, επειδή ο Εμενίκε δεν έχει υπομονή. Κατά την ώρας της πίεσης έχει αυθόρμητες αντιδράσεις και καλές και κακές. Μετά από κακές επιλογές που ενδεχομένως να κάνει δεν πρέπει να σταματήσει να παίζει στην ενδεκάδα. Μόνο τότε θα αισθανθεί την εμπιστοσύνη και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του να πάρει καλά αποτελέσματα. Εάν του ασκηθούν πολλές κριτικές απέναντι του και άδικες κριτικές τότε θα χάσει το πάθος του πολύ εύκολα.

Ε: Τι μήνυμα θα στείλατε στους οπαδούς του Ολυμπιακού για τον Εμενίκε:

Α: Να ξέρουν ότι, ο Εμενίκε μπορεί να βάλει πολλά και δύσκολα γκολ αλλά μπορεί να χάσει και ευκαιρίες που δεν πρέπει να τις χάσει ένας παίκτης τόσο μεγάλου επιπέδου. Οι οπαδοί πρέπει να έχουν υπομονή. Είναι κρίσιμο στοιχείο αυτό. Αν του δημιουργήσουν πίεση, ο Εμενίκε θα παίξει χειρότερα. Κάθε άδικη και γρήγορη κριτική θα χειροτερέψει τα πράγματα. Τα ίδια περιστατικά τα είδαμε στην Φενέρ. Για παράδειγμα, όταν έπαιζαν κατά της Μπεσίκτας, οι οπαδοί τον γιούχαραν συνεχώς και τελικά ήθελε να βγει από το παιχνίδι. Τσακώθηκε με τον προπονητή του για αυτό. Για εμένα ο Εμενίκε είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Μακάρι να βρει τον εαυτό του στον Ολυμπιακό, να πάρει σημαντικές νίκες και να πετύχει πολλά γκολ. 

πηγή: sport-fm.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play