Αναιμία: Ποιες τροφές αντικαθιστούν το κρέας
Αναιμία είναι μία παθολογική κατάσταση όπου το αίμα δεν παράγει αρκετή αιμοσφαιρίνη γιατί ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων που κυκλοφορεί στο αίμα είναι μικρότερος από τον φυσιολογικό αριθμό.
Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος για τα άτομα που πάσχουν από αναιμία είναι σημαντική, καθώς η περιεκτικότητά του σε σίδηρο είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να αποφεύγουν το κρέας και να εντάξουν στη διατροφή τους, χορτοφαγικά πιάτα.
Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σιδήρου για τους ενήλικες είναι 8-27 mg. Οι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες και όσες θηλάζουν έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.
Το κόκκινο κρέας , μπορεί να αντικατασταθεί με άλλα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο τα οποία είναι: τα στρείδια, το συκώτι, τα φασόλια, το φυστικοβούτυρο, το τόφου, τα περισσότερα δημητριακά, τα δαμάσκηνα, το καρπούζι, οι σταφίδες, το σπανάκι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, τα μπιζέλια και η φάβα.
Μάλιστα πολλά από τα παραπάνω τρόφιμα, όπως το σπανάκι και το τόφου, έχουν πολύ περισσότερο σίδηρο ακόμη και από το κόκκινο κρέας.
Εντάξτε τις παραπάνω τροφές στην διατροφή σας και δεν θα έχετε πρόβλημα, πάντα όμως πρέπει να λαμβάνετε τη γνώμη του ειδικού γιατρού.
Το σχόλιο σας