Υπόθεση Χεζόνια: Πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο για τον ΠΑΟ;

Υπόθεση Χεζόνια: Πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο για τον ΠΑΟ;
Ο Μάριο Χεζόνια με κάθε ευκαιρία δείχνει την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο κόσμος τον θέλει στα «πράσινα», αλλά η περίπτωσή του είναι από δύσκολη έως... ανέφικτη για...

Ο 22χρονος Κροάτης σμολ φόργουορντ αποτελεί την μεγάλη αγάπη των οπαδών των νταμπλούχων Ελλάδας, κυρίως το τελευταίο διάστημα. Βλέπετε, ο ταλαντούχος NBAer συχνά – πυκνά ανεβάζει στα social media φωτογραφίες του «τριφυλλιού», του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και της Θύρας 13, την οποία αποθεώνει. Όπως καταλαβαίνετε, όλοι του ζητούν να κάνουν το… ασυνήθιστο δρομολόγιο Ορλάντο – Αθήνα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον έχουν ζητήσει και από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, κάτω από posts του στο Instagram.

Ο Χεζόνια αγαπάει την ομάδα και την στηρίζει στην Ευρώπη. Επιπλέον, έχει καλές σχέσεις και με τον Τσάβι Πασκουάλ, όπως ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός. «Έφυγε για το ΝΒΑ όταν ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα. Αν πότε να επιστρέψει στην Ευρώπη έχουμε πολλές πιθανότητες να τον πείσουμε να έρθει εδώ. Πέρα από όσα έχουν ειπωθεί στην Ισπανία, έχουμε μία σπουδαία σχέση με τον παίκτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των νταμπλούχων στον «ΣΠΟΡ FM 94,6».

Στην ουσία, ο Πασκουάλ θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια για όσα είχαν γραφτεί πριν από μία διετία για την υποτιθέμενη διατάραξη των σχέσεών του με τον Κροάτη. Ουδέποτε έκανε λόγο για «πράσινη» πρόταση προς τον παίκτη. Γι’ αυτό και υπογράμμισε πως όλα αυτά θα γίνουν αν ο παίκτης πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη…

Τι είχε συμβεί ανάμεσα σε Πασκουάλ και Χεζόνια; Ως προπονητής της «Μπάρτσα», ο 45χρονος νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού Superfoods άφησε στον πάγκο τον παίκτη σε ματς που είχαν πάει NBA scouts για να τον δουν από κοντά πριν από το draft (ειδικά σε ένα παιχνίδι της Euroleague με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας) και πολλοί ανέφεραν ότι αυτή η επιλογή διατάραξε τις σχέσεις τους. Ο Καταλανός, όμως, θέλησε να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Βέβαια, όλα αυτά δεν «μεταφράζονται» σε… συμφωνία Χεζόνια – Παναθηναϊκού. Ο 22χρονος σταρ έχει εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μάτζικ, οι οποίοι τον επέλεξαν στο Νο. 5 του draft το 2015. Μάλιστα, τη σεζόν 2017-2018 προβλέπεται να βάλει στα ταμεία του 4.078.320 δολάρια. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (2016-2017), έγινε πλουσιότερος κατά 3.909.840 δολάρια. Τα παραπάνω ποσά θα ανέβουν ακόμα περισσότερο τη σεζόν 2018-2019, σε περίπτωση που ενεργοποιήσουν οι Μάτζικ την option που έχουν. Αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι τέτοιο, τότε θα του δώσουν αυτόματα κάτι παραπάνω από πέντε εκατομμύρια δολάρια για έναν χρόνο (5.167.231$).

Κι αν τα συμβόλαια είναι για να… σπάνε, ο Χεζόνια αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ των Μάτζικ, οι οποίοι επένδυσαν σε αυτόν μέσω του draft του ’15 και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τον αφήσουν free agent. Να τον ανταλλάξουν με άλλη ομάδα του ΝΒΑ είναι πιθανό σενάριο, σε αντίθεση με το να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε και βρήκε πρωταθλητές τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δεν ήταν καθόλου καλή για τον Κροάτη παίκτη. Έπαιξε κατά μέσο όρο 15′ ανά ματς, έχοντας 4,9 πόντους (35,5% εντός παιδιάς, 29,9% 3π., 80%β.), 2,2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Τα νούμερά του δεν εντυπωσίασαν, όπως και η εικόνα του υπό τις οδηγίες του Φρανκ Βόγκελ. Από την μέρα που ο Τέρενς Ρος πήγε στο Ορλάντο (14 Φεβρουαρίου του 2017), ο Χεζόνια μετακινήθηκε πιο χαμηλά και έγινε ο 10ος – 11ος παίκτης του ρόστερ. Υπήρξε, μάλιστα, και η σκέψη να δοθεί στο NBDL, ώστε να βρει ρυθμό και πατήματα. Πρέπει, δε, να σημειώσουμε ότι ο προπονητής του δήλωσε κατά τη διάρκεια της σεζόν πως η θέση που του ταιριάζει είναι το «4». Η προσαρμογή στις απαιτήσεις μιας τέτοιας θέσης δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά στο ΝΒΑ. Όπως γράφουν και τα αμερικανικά media, η χρονιά για εκείνον στο ΝΒΑ ήταν «απογοητευτική».

Ο Χεζόνια είναι 100% αφοσιωμένος στη νέα σεζόν του «μαγικού κόσμου». Μέσα σε μια διετία το κορμί του έχει αλλάξει, όπως και το μυαλό μου. Γεγονός είναι πως ενδέχεται να «ψαχτούν» οι Μάτζικ για ανταλλαγή του, αφού φαίνεται πως δεν είναι στην κορυφή των «θέλω» του Βόγκελ. Όπως και να ‘χει, όμως, εκείνος συνεχίζει να θέλει να «παλέψει» για το ΝΒΑ. Για τον λόγο αυτό ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να μην πάει στο Ευρωμπάσκετ το καλοκαίρι, αλλά να μείνει στο Ορλάντο και να μην σταματήσει λεπτό τη δουλειά σε ατομικό επίπεδο.

«Χρειάζομαι κι άλλη δουλειά. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βελτιώσω το παιχνίδι μου», ξεκαθάρισε πριν από λίγες εβδομάδες ο ίδιος, που άκουσε την πρόταση – προτροπή του Βόγκελ να περάσει την offseason στο Ορλάντο και πλέον θέλει ακόμα μία ευκαιρία…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play