Η σημασία της ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό

Η σημασία της ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να εγκρίνει ΑΜΚ ύψους 5 εκατ. ευρώ. Tι σημαίνει η συγκεκριμένη αύξηση αλλά και ποιος προβλέπεται να την καλύψει.

​Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάλεσε σε Γενική Συνέλευση του μετόχους της σε Γενική Συνέλευση για τις 30 Ιουνίου. Είτε σε αυτήν, είτε στην επαναληπτική στις 13 Ιουλίου αναμένεται να ψηφίσει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη Α.Μ.Κ. είναι απαραίτητη προκειμένου η ΠΑΕ να ξεπεράσει τον σκόπελο του Financial Control Panel της UEFA και να εξασφαλίσει την αδειοδότησή της για συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή στην «πράσινη» ΠΑΕ υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας το οποίο και πρέπει να αντιμετωπιστεί προκειμένου να τακτοποιηθούν οι όποιες υποχρεώσεις υπάρχουν και να εξασφαλιστεί η ομαλότητα.

Η κάθε ομάδα κατά την περίοδο του καλοκαιριού δεν έχει τόσα πολλά έσοδα από χορηγίες ή άλλες πηγές όσο στους υπόλοιπους μήνες με αποτέλεσμα να πρέπει να εισρεύσουν χρήματα από τον μεγαλομέτοχο προκειμένου να φαίνεται πως συνεχίζεται η εύρυθμη λειτουργία της.

Σε ό,τι αφορά στο ποιος θα συμμετάσχει στη συγκεκριμένη αύξηση αυτή τη στιγμή τα δεδομένα δείχνουν ότι το ποσό θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από τον Γιάννη Αλαφούζο, αφού δεν έχει εμφανιστεί κάποιος που να έχει εκφράσει ενδιαφέρον προκειμένου να «μπει» στον Παναθηναϊκό.

Σε κάθε ΑΜΚ ο μεγαλομέτοχος έχει την προτεραιότητα να την καλύψει ο ίδιος και σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, τότε το ΔΣ μπορεί να δώσει έγκριση προκειμένου να καλυφθεί από κάποιον άλλον. Κάτι τέτοιο, δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο μεγαλομέτοχος παραιτηθεί του δικαιώματός του με τον Γιάννη Αλαφούζο, ωστόσο, να μην έχει εκφράσει κάποια τέτοια πρόθεση.

Τα δεδομένα αυτή την στιγμή οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» θα είναι για μία ακόμα φορά ο μοναδικός χρηματοδότης της ομάδας, ωστόσο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play