Δύο “πράσινοι” στην Εθνική, μετά από δύο χρόνια!

Δύο “πράσινοι” στην Εθνική, μετά από δύο χρόνια!
Μετά από μία διετία, βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί δύο παίκτες του Παναθηναϊκού στην ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας.

​Οι “πράσινοι” αποτελούσαν παραδοσιακά τον “αιμοδότη” της Εθνικής ομάδας, φαινόμενο ωστόσο που όχι απλά έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια, αλλά ψάχνει κανείς με το… σταγονόμετρο τους παίκτες του Τριφυλλιού στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Από την Εθνική του 2004, μέχρι ακόμη και την ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά του Μουντιάλ το 2014, το “πράσινο” στοιχείο ήταν ιδιαίτερα έντονο στην Εθνική ομάδα, είτε με παίκτες που είχαν αναδειχθεί μέσω του Παναθηναϊκού, είτε από άλλους που ακόμη αγωνίζονταν στην ομάδα. 

Όλα αυτά βέβαια έμοιαζαν με μία ωραία ανάμνηση για το Τριφύλλι τα τελευταία χρόνια, καθώς έφτασε να μη διαθέτει ούτε έναν παίκτη στις κλήσεις της “γαλανόλευκης”, μιας και είχε αναγκαστεί να πουλήσει όλους τους διεθνείς ποδοσφαιριστές του. 

Το 2013 αποχώρησε ο βασικός τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Ορέστης Καρνέζης, ένα χρόνο αργότερα έφυγε και ο αναπληρωματικός του στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Εθνική, Στέφανος Καπίνο, ενώ το 2014 έκανε ντεμπούτο ο Νίκος Καρέλης με το εθνόσημο στο στήθος και τον Γενάρη του ’16 οι “πράσινοι” αναγκάστηκαν να τον πουλήσουν στη Γκενκ για να ανασάνουν οικονομικά. 

Το χθεσινό παιχνίδι στη Βοσνία, ενδεχομένως αποτελεί σταθμό για το restart της “πράσινης” παρουσίας στην Εθνική ομάδα, καθώς για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία διετία αγωνίστηκε βασικός παίκτης του Παναθηναϊκού με το εθνόσημο. Ο λόγος για τον… Έλληνα πλέον, Κάρλος Ζέκα, ο ο οποίος μάλιστα ήταν εκ των κορυφαίων στης “γαλανόλευκης” στη Ζένιτσα, καταπίνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα. Ο προηγούμενος ήταν ο Νίκος Καρέλης, που είχε ξεκινήσει στο Β.Ιρλανδία-Ελλάδα 3-1 στις 8/10/15 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 

Στην αποστολή ωστόσο βρισκόταν χθες και ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που μπήκε στο 91′ αντί του Μάνταλου. Ο μέσος του Παναθηναϊκού συνέθεσε για ένα δίλεπτο το δίδυμο στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Ζέκα, κάτι που είχαμε να το δούμε από τον Ιούνιο του 2015! Συγκεκριμένα από το φιλικό 0-0 στην Πολωνία στις 16/6/15, όταν Καρέλης και Νίνης βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα. 

Όσο για το προηγούμενο επίσημο παιχνίδι που συνέβη κάτι ανάλογο, ήταν τρεις ημέρες νωρίτερα (13/6/15) από το ματς με τους Πολωνούς, σε μία ντροπιαστική ήττα για την Ελλάδα με 2-1 από τα Νησιά Φερόε εκτός έδρας, για τα προκριματικά του Euro. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Καρέλης ήταν βασικός κι ο Νίνης μπήκε αλλαγή με την έναρξη του β’ μέρους.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play