Από τον Παναθηναϊκό, στην… αγκαλιά του Μάρκο Σίλβα!

Από τον Παναθηναϊκό, στην… αγκαλιά του Μάρκο Σίλβα!
Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Σουρδής αφήνει την "πράσινη" ακαδημία και παίρνει μεταγραφή για τη Γουότφορντ.

​Σε ηλικία 16 ετών ο Γιάννης Σουρδής κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στη Γουότφορντ. Ο ύψους 1,91 μ. τερματοφύλακας έχει συμφωνήσει με τον αγγλικό σύλλογο για δύο χρόνια, παίρνοντας την απόφαση να αφήσει το Κορωπί -κι εσχάτως την Παιανία- και τον Παναθηναϊκό, μετά από πέντε χρόνια με το τριφύλλι στο στήθος. 

Όπως αναφέρει το football-academies.gr: 

Την άνοιξη του 2016 συμμετέχει με τον Παναθηναϊκό σε ένα τουρνουά στην Ολλανδία. Εκεί βρέθηκαν άνθρωποι της Watford οι οποίοι πήγαν να τον παρακολουθήσουν αγωνιζόμενο.

Τρεις μέρες κιόλας μετά, ειδοποιούν τον Παναθηναϊκό και ζητούν τον νεαρό τερματοφύλακα για δοκιμαστικά.

Με την άδεια του τότε τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας Γιάννη Σαμαρά και κατ’ επέκταση του Παναθηναϊκού, δοκιμάζεται για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2016 στη Γουότφορντ.

Ο μικρός κερδίζει τις εντυπώσεις και στα μέσα του Αυγούστου του 2016, η αγγλική ομάδα ενημερώνει εγγράφως τον Παναθηναϊκό για το ενδιαφέρον της να τον αποκτήσει.

Ο Παναθηναϊκός συναινεί, αλλά η οικογένεια του νεαρού διστάζει λόγω της μικρής ηλικίας του. Η υπόθεση μετατίθεται για να επανεξεταστεί το καλοκαίρι του 2017, που ο Γιάννης θα έκλεινε τα δεκαέξι του χρόνια και θα μπορούσε και επίσημα να υπογράψει.

Το Πάσχα του 2017, η ομάδα από την Αγγλία τον ζητάει για τον παρακολουθήσει σε ένα σύνολο προπονήσεων στο προπονητικό της κέντρο. Ο Παναθηναϊκός συναινεί και ο μικρός, πάει στην Αγγλία για οκτώ ημέρες. Αμέσως μετά από αυτό το δοκιμαστικό η Γουότφορντ επανέρχεται με νέα επίσημη πρόταση και τελικά συμφωνούν με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Γιάννη Σουρδή.

Έπειτα από μία δεκαπενθήμερη καλοκαιρινή ξεκούραση ο ανερχόμενος τερματοφύλακας θα μεταβεί στα προπονητικά κέντρα της Γουότφορντ. Η επίσημη έναρξη των προπονήσεων με την Κ18 της αγγλικής ομάδας θα γίνει τέλη Ιουνίου. Η μεταγραφή θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2017 και ο Έλληνας τερματοφύλακας θα υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών.

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play