Τρεις συμβουλές για να μην ξεφύγει το μπάτζετ σου στις διακοπές

Τρεις συμβουλές για να μην ξεφύγει το μπάτζετ σου στις διακοπές
Επειδή ξέρουμε πως ετοιμάζεσαι να φύγεις, διάβασε αυτές τις συμβουλές και δεν θα... χάσεις. Λεφτά κυρίως.

Το καλοκαίρι έφτασε (εντάξει κάποιες βροχούλες στις αρχές Ιουνίου δεν είναι ικανές να σου χαλάσουν τη διάθεση) και όλοι ψάχνουν τον προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές. Πότε, με ποιους, πόσο καιρό. Μαζί μ’ αυτά καθορίζουν και το μπάτζετ των διακοπών τους.

Αν είσαι κι εσύ μέσα σ’ εκείνουςπου αγχώνεται για το πως γίνεται να περάσεις τέλειες διακοπές χωρίς να χρειαστεί να βάλεις πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, οι ειδικοί έχουν τις λύσεις και με τρεις απλές, αλλά σημαντικές συμβουλές, σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση (εκτός αν πας για κάμπινγκ, οπότε το νούμερο ένα δεν σε απασχολεί και πολύ).

Ιδού λοιπόν:

Απόφυγε τη θέα

«Οι ταξιδιώτες θέλουν πάντα ένα δωμάτιο με θέα. Θέα στη θάλασσα, θέα στο βουνό, κλπ. Απόφυγε την καλύτερη θέα και εξοικονόμησε χρήματα για δραστηριότητες και φαγητό. Δεν περνάς πολύ χρόνο στο δωμάτιο όταν είσαι σε ταξίδι για διακοπές και το βράδυ είναι πολύ σκοτεινά για να δεις τη θέα. Αν είναι πολύ σημαντικό για σένα, επίλεξε ένα δωμάτιο με μερική θέα. Έτσι θα είσαι κάπου στη μέση και στα θέλω και στο πορτοφόλι σου» – Shay Harrington (Travel Agent, Tzell Travel Group, Νέα Υόρκη).

Φτιάξε μία λίστα

«Δημιούργησε μια λίστα με όσα πρέπει να πάρεις μαζί σου. Πόσο συχνά σου έχει συμβεί να ξεχάσεις ένα jacket ή μια οδοντόκρεμα επειδή δεν έκανες τον απαραίτητο έλεγχο όσο έφτιαχνες τη βαλίτσα σου; Η σωστή οργάνωση θα σε γλιτώσει από περιττά έξοδα (να αγοράσεις πράγματα που ήδη έχεις) και θα σου μείνουν περισσότερα χρήματα για τις εμπειρίες σου στις διακοπές» – Wally Jones (Manager, Travel Leaders, Φοίνιξ).

Τσέκαρε τα δωρεάν tours

«Αν θέλεις να περιηγηθείς στην πόλη, ψάξε αν υπάρχουν δωρεάν tours. Πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βενετία και το Σίδνεϊ προσφέρουν δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια. (Η περιήγηση είναι δωρεάν, αλλά θα πρέπει να αφήσεις φιλοδώρημα στον ξεναγό σου.)». – Wally Jones.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play