Ντεσάχτ: “Πειθαρχία και επίθεση από τον Χάσι στον Ολυμπιακό”

Ντεσάχτ: “Πειθαρχία και επίθεση από τον Χάσι στον Ολυμπιακό”
Ο αρχηγός της Άντερλεχτ, Ολιβιέ Ντεσάχτ μιλάει για τον πρώην προπονητή του Μπέσνικ Χάσι και τονίζει ότι έχει την εμπειρία να διαχειριστεί την πίεση στον Ολυμπιακό, επιβάλλοντας πειθαρχία και επιθετικό ποδόσφαιρο.

​Στον Μπέσνικ Χάσι καταλήγει ο Ολυμπιακός για την τεχνική του ηγεσία με τον 45χρονο Αλβανό προπονητή να υπογράφει μέσα στα επόμενα 24ωρα στους «ερυθρόλευκους» και να πιάνει δουλειά.

Ο Χάσι έκανε όνομα στο Βέλγιο πρώτα ως παίκτης και μετά ως προπονητής. Επί χρόνια βοηθός στην Άντερλεχτ μέχρι το 2014, όταν και του δόθηκε το χρίσμα του πρώτου προπονητή στον βελγικό σύλλογο.

Για τον Αλβανό προπονητή, ένας από τους πλέον κατάλληλους να μιλήσουν είναι ο αρχηγός της Άντερλεχτ, Ολιβιέ Ντεσάχτ. Ο πολύπειρος Βέλγος αμυντικός έζησε τον Χάσι σε όλη τη θητεία του στη βελγική ομάδα και μιλώντας στο SDNA επισήμανε ότι πρόκειται για έναν προπονητή που απαιτεί πειθαρχία από τους παίκτες του, ενώ του αρέσει να παίζει με επιθετική φιλοσοφία, αναλύοντας εξονυχιστικά τον αντίπαλο.

«Είναι ένας πειθαρχημένος προπονητής που θα προσπαθήσει να επιβάλλει τη φιλοσοφία του μέσα από τις προπονήσεις. Έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που το ακολουθεί. Συνηθίζει να παίζει με ένα σύστημα 4-3-3, αλλά μπορεί και να το προσαρμόσει. Θυμάμαι στα παιχνίδια του Champions League με την Άντερλεχτ μπορούσε να το αλλάξει σε 4-4-2. Του αρέσει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και αναλύει πολύ καλά τον αντίπαλο. Αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Γενικότερα η φιλοσοφία του στην Άντερλεχτ ήταν πάντα επιθετική.

Όσον αφορά την προσωπικότητά του, ο Χάσι διαθέτει αυτοπεποίθηση, είναι κοντά με τους παίκτες του και όπως είπα είναι πειθαρχημένος. Η πειθαρχία είναι το παν γι’ αυτόν και τους ποδοσφαιριστές του. Φυσικά αν έχεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να πας και να του μιλήσεις, είναι φιλικός, αλλά πειθαρχημένος χαρακτήρας», υπογράμμισε ο Ντεσάχτ στο SDNA.

Ένας από τους λόγους που ο Χάσι έκανε «κλικ» στον Ολυμπιακό ήταν και το γεγονός της εμπειρίας του από αγώνες προκριματικών Champions League. Για τους «ερυθρόλευκους» αυτό είναι το πλέον σημαντικό, προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού όταν οι πρωταθλητές Ελλάδας έμειναν εκτός ομίλων.

«Νομίζω πως είναι κατάλληλος γι’ αυτή τη δουλειά. Έχει παίξει σημαντικά ματς με την Άντερλεχτ στην Ευρώπη, απέναντι σε ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Γαλατάσαραϊ και η Ντόρτμουντ. Γνωρίζει καλά τη διαδικασία των προκριματικών γύρων και έχει την απαραίτητη εμπειρία για να το διαχειριστεί», ανέφερε ο Ντεσάχτ.

Όπως υποστηρίζει ο 36χρονος Βέλγος αμυντικός, ο 45χρονος Αλβανός τεχνικός μπορεί να αντέξει απόλυτα την πίεση σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Κι αυτό γιατί ο Χάσι έζησε ακριβώς το ίδιο στην Άντερλεχτ και είναι «ψημένος» στον πρωταθλητισμό.

«Ο Χάσι μπορεί να διαχειριστεί την πίεση στον Ολυμπιακό. Την ίδια ακριβώς πίεση είχε και στην Άντερλεχτ, που είναι μία ομάδα ακριβώς όπως ο Ολυμπιακός. Έχει εμπειρία στον πρωταθλητισμό καθώς και εδώ στο Βέλγιο η Άντερλεχτ έπρεπε συνεχώς να νικάει και να διεκδικεί τον τίτλο, όπως και ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα. Συνεπώς θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έκανε μια σωστή επιλογή».

Σύμφωνα με τον Ντεσάχτ, ο Χάσι είναι ένας δίκαιος προπονητής που πάντα επιλέγει τους καλύτερους για την ενδεκάδα, χωρίς διακρίσεις. Είναι διατεθειμένος να δώσει τις ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ και αν αυτοί το αξίζουν, τότε να καθιερωθούν.

«Με τον Χάσι οι καλύτεροι παίκτες αγωνίζονται στην ενδεκάδα. Αν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής είναι καλός και το αξίζει, τότε θα παίξει. Πάντα επιλέγει τους καλύτερους ανεξάρτητα από το αν είναι παίκτες μεγάλης ηλικίας και έμπειροι ή νεαροί, και εξηγεί αυτές τις επιλογές του. Θα δώσει ευκαιρίες στους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτοί θα πρέπει να του αποδείξουν την αξία τους. Στο ξεκίνημα όλοι οι παίκτες γι’ αυτόν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και από τους 22 ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ οι καλύτεροι θα παίξουν».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play