Βάζουν μπρος Αγγελόπουλος και Μανωλόπουλος για την ΑΕΚ της επόμενης μέρας

Βάζουν μπρος Αγγελόπουλος και Μανωλόπουλος για την ΑΕΚ της επόμενης μέρας
Ποιοι είναι οι 4+1 σίγουροι για το ρόστερ της επόμενης σεζόν, πως θέλει την δική του ομάδα ο ακλόνητος Μανωλόπουλος.

​Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη σεζόν με μια γλυκιά γεύση από την άνετη σκούπα επί του Αρη και την εδραίωση πλέον της ΑΕΚ στην τρίτη θέση. Η Βασίλισσα είναι πλέον μια κατηγορία μόνη της στο Ελληνικό μπάσκετ και προχωράει στην επόμενη σεζόν με στόχευση το κλεισιμο της ψαλίδας αλλά και τις βάσεις για τις επόμενες. Φιλοδοξία του Μάκη Αγγελόπουλου είναι μαζί με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στον χώρο του τένις στο ΟΑΚΑ να μπουν οι βάσεις για μια ομάδα που θα φτάσει στο τοπ της ανταγωνιστικότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη στη νέα της έδρα. 

Η επιλογή του Σωτήρη Μανωλόπουλου όπως έχουμε αναφέρει από την ημέρα της αποχώρησης του Γιούρι Ζντοβτς δεν είναι υπηρεσιακή αλλά προοπτικής και βέβαια επιβεβαιώθηκε και με την επίτευξη των στόχων που είχαν μείνει την ημέρα που πήρε το χρίσμα του πρώτου ο Ελληνας τεχνικός. Σε απόλυτη συνεργασία λοιπον διοίκησης και Μανωλόπουλου έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας σεζόν εδώ και καιρό, παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, και πλέον περνάμε στην φάση της υλοποίησης΄. Η ΑΕΚ φιλοδοξεί να κλείσει τις περισσότερες θέσεις σύντομα αφήνοντας όμως 1-2 θέσεις ξένων για το τέλος του καλοκαιριού όταν συνήθως προκύπτουν ευκαιρίες. Αλλωστε φέτος με τους 7 ξένους που θα μπορεί να έχει κάθε ομάδα στο ρόστερ της, και θα παίζουν και οι 7 σίγουρα στην Ευρώπη, υπάρχουν περιθώρια αναμονής ώστε να εκτιμηθούν μετά την προετοιμασία οι όποιες ανάγκες. 

Το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ όμως αναμένεται να κλείσει σύντομα. Και το ποιοι έχουν σίγουρη θέση σε αυτό μάλλον αποτελεί έκπληξη. Συγκεκριμένα σε επίπεδο 12αδας χωρίς καμία υπερβολή εξασφαλισμένη θέση έχουν μόνο, εκτός από τον Λαρεντζάκη που ήταν το κέρδος της σεζον και πάει για ακόμη καλύτερα και τον Μπάρλοου που έχει υπογράψει για τρία χρόνια, και οι Μωραϊτης και Τσαλμπούρης που σε ηλικία 18 και 21 ετών αντίστοιχα θεωρούνται πλέον έτοιμοι για πιο ενεργό ρόλο μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειας και μεγάλης βελτίωσης. Από εκεί και πέρα σε επίπεδο ρόστερ έχουν θέση και οι Σκουλίδας και Καμπερίδης που όπως είπαμε θα επιστρέψει από το Ρέθυμνο. Από εκεί και πέρα… Συμβόλαιο έχουν και οι Ντίξον, Βασιλειάδης, Ατιτς. Ο Ατιτς είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα είναι στην εφτάδα των ξένων. Ενα τεράστιο ταλέντο παγκοσμίου βεληνεκούς που αποκτήθηκε από τα χέρια των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης και η ΑΕΚ δεν το διαχειρίστηκε σωστά όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι άνθρωποι της ήρθε η ώρα να νιώσει την εμπιστοσύνη και μαζί με τους τρεις Ελληνες να είναι κι αυτός στον επιθυμητό κορμό της επόμενης μέρας. Ο Μάικλ Ντίξον είναι μια διαφορετική περίπτωση με την εξωγηπεδική ζωή να… κοντράρεται με το σπάνιο ταλέντο αυτού του παιδιού. Μάλιστα με την ευκαιρία που δημιουργήθηκε από τις απουσίες Ούκιτς και Μαγκράθ ο Μάικλ έδειξε… αναγκαστικά το ότι έχει και την δημιουργία παίζοντας καθαρός άσος στην σειρά των μικρών τελικών τους οποίους ολοκλήρωσε με άριστους μέσους όρους αφού είχε 14,3 πόντους – 5,3 ριμπάουντ – 8 ασίστ.

Παρόλα αυτά η παραμονήτου δεν είναι 100% σίγουρη και πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα μηνύματα που θα στείλει η αγορά στις όποιες προσπάθειες γινουν για απόκτηση παικτών στις θέσεις 1 και 2 αλλά και η συζήτηση που θα γίνει μαζί του. Με τον Κώστα Βασιλειάδη είναι πιθανό να υπάρξει βελούδινο διαζύγιο.Από τα συμβόλαια που λήγουν είναι σίγουρη η αποχώρηση του Νιούλεϊ που έχει ενεργό συμβόλαιο στην Αυστραλία για άλλα δύο χρόνια. Επίσης δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια του Μακ Γκραθ, του Μαυροκεφαλίδη (αν δεν λύσει μόνιμα το πρόβλημα) και του Χαριτόπουλου που αγαπήθηκε από όλους μέσα στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα. Η ΑΕΚ μιλάει με τον Σάκοτα για νέο συμβόλαιο όμως τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο αφού υπάρχει διαφορά στο οικονομικό και δεύτερες σκέψεις. Επίσης πιθανότατα δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Μιλόσεβιτς αφού θεωρείται πως ο παίκτης έδωσε αυτά που μπορούσε και με το παραπάνω. Ο Μαυροειδής είναι πιθανό να είναι και του χρόνου στο ρόστερ της ομάδας αφού έχει διάθεση να μείνει ακόμη και με πιο περιορισμένο ρόλο και είναι ΄ένα παιδί που έχει κερδίσει τους πάντες στην ομάδα με τον χαρακτήρα αλλά και την αξία του. Κάποιες σκέψεις που υπήρχαν για τον Καββαδά μάλλον δεν θα προχωρήσουν αφού εκτός του ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο ενώ η αλήθεια είναι πως στη μεταξύ τους μονομαχία στους τελικούς ο Μαυροειδής επικράτησε. 

Η περίπτωση του Ούκιτς είναι η πιο δύσκολη. Ο Κροάτης έκανε σούπερ χρονιά χωρίς προβλήματα παρά την τεράστια καταπόνηση όμως η παραμονή του δεν είναι σίγουρη. Ο Μανωλόπουλος θέλει αλλιώς την δική του ΑΕΚ. Με έναν τουλάχιστον αθλητικό παίκτη για κάθε θέση. Αν Ντίξον και Ατιτς είναι στην εφτάδα τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως ο Ούκιτς θα αντικατασταθεί με έναν πλέι μέικερ με άλλα χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά τον Ελόνου το φινάλε της σεζόν ήταν καλό τόσο με ΠΑΟ όσο και με Αρη και η διάθεση που υπάρχει είναι να κρατηθεί “ζεστός” μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με άλλους στόχους που έχουν εντοπιστεί για το 5 με κύριο στοιχείο την αθλητικότητα αλλά με μεγαλύτερη ποιότητα από τον Νιγηριανό. Είπαμε. Η νέα ΑΕΚ θελει να συνδυάσει νιάτα με αθλητικότητα ώστε να γίνει πιο ελκυστική και θεαματική χωρίς να χάσει σε αποτελεσματικότητα. Δύσκολη άσκηση αλλά μεγαλύτερη πλέον και η εμπειρία. 

Η ΑΕΚ ψάχνει λοιπόν για τους ξένους που θα καλύψουν τις βασικές θέσεις αλλά και Ελληνες. Η τάση λοιπόν σε ότι αφορά την ενίσχυση με Ελληνες ειναι να αποκτηθούν τουλάχιστον δύο έμπειροι ρολίστες που να βοηθήσουν και τους νέους στις προπονήσεις χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για χρόνο συμμετοχής κτλ κι από εκεί και πέρα υπάρχουν τουλάχιστον δύο μεγάλοι στόχοι. Σε αυτούς δεν είναι ούτε ο Περπέρογλου, ούτε ο Αντετοκούμπο ούτε βέβαια ο Γιάνκοβιτς. Φυσικά από την εξέλιξη των υποθέσεων Σάκοτα αλλά και Βασιλειάδη θα κριθούν πολλά.

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play