Τα “θέλω” του Παπαθεοδώρου

Τα “θέλω” του Παπαθεοδώρου
Την πρώτη του μέρα ως προπονητής του ΠΑΟΚ πέρασε την Τρίτη (30/5) ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, οποίος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει για πρώτη φορά την φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία θα «χτιστεί» η νέα ομάδα του Δικεφάλου.

Όπως έχουν πει κι οι ιθύνοντες της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ, η κοινή φιλοσοφία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση να επιλεγεί ο 42χρονος κόουτς για να αντικαταστήσει τον Σούλη Μαρκόπουλο ύστερα από οκτώ χρόνια στον “ασπρόμαυρο” πάγκο.

Αν και αρκετά νωρίς, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί στο διάστημα που θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ: μαχητικότητα, πάθος, αποφασιστικότητα, ταχύτητα και θέαμα.

Αναμφίβολα, άπαντες επιθυμούν την επόμενη χρονιά να παρουσιάσουν πιο ελκυστικό μπάσκετ, γρηγορότερο και με περισσότερο θέαμα για τον κόσμο. Είναι γεγονός, πως οι ομάδες του Παπαθεοδώρου χαρακτηρίζονται για την ορμητικότητα τους, την επιθετική άμυνα και την ταχύτητα , συνεπώς είναι στοιχεία που θα επιχειρήσει να περάσει στη νέα του ομάδα.

Ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχουν τα λεγόμενα του νέου προπονητή του Δικεφάλου, σχετικά με την επικείμενη ενίσχυση του ελληνικού κορμού. Αυτή την στιγμή, υπάρχουν οι Βαγγέλης Μαργαρίτης, Λίνος Χρυσικόπουλος και Αντώνης Κόνιαρης αλλά και οι νεαροί, Δημήτρης Καραμανώλης και Βασίλης Παπαδόπουλος, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να προαναγγέλλει την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στην ομάδα.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην προοπτική απόκτησης των πρώην παικτών του, Λεωνίδα Κασελάκη και Δημήτρη Κατσίβελη, χωρίς να διαψεύδει το ενδιαφέρον, αφού Έλληνες παίκτες με κίνητρο είναι φυσιολογικό να αποτελούν στόχο, βάσει του σχετικού πλάνου που θα τεθεί σε εφαρμογή,

Αδιαμφισβήτητα, η παρουσία του στον πάγκο των μικρών εθνικών ομάδων εδώ και τέσσερα χρόνια, θα βοηθήσει αρκετά τον Ηλία Παπαθεοδώρου στη συνεργασία με τους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Η μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την εθνική ομάδα των εφήβων το 2015 αποτελεί το μεγαλύτερο «παράσημο» στη δουλειά του.

Τέλος, ο τεχνικός του Δικέφαλου μίλησε και για τον Αντώνη Κόνιαρη και την σχέση που πραγματικά υπάρχει μεταξύ τους: «Δεν θέλω να πω σε ποιο επίπεδο είναι οι σχέσεις μου με τον Αντώνη. Ο Αντώνης πέρσι είχε συμφωνήσει να έρθει μαζί μου στην Αστάνα. Να φύγει από την Ελλάδα και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Ένα παιδί 19 ετών. Για λόγους που δεν αφορούν τη σχέση μας, δεν κατάφερε να έρθει. Μπορείτε να καταλάβετε το επίπεδο της επαφής και με τον Αντώνη και με τα παιδιά που έχω συνεργαστεί. Υπάρχει πάντα η φθορά σε μία συνεργασία, αλλά όταν υπάρχει ειλικρίνεια και αγάπη, όλα αυτά μένουν πίσω».

Πηγή: inpaok.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play