Δεν μπόρεσε, αλλά έδειξε πως μπορεί ο Παναθηναϊκός

Δεν μπόρεσε, αλλά έδειξε πως μπορεί ο Παναθηναϊκός
Με την πίκρα της χαμένης ευκαιρίας για break, αλλά και την πίστη πως μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα έφυγε από το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός. Τα συν και πλην πριν το δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ.

​Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στο φινάλε και έχασε μια χρυσή ευκαιρία να γίνει αφεντικό στη σειρά των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό. Το επί μέρους 10-2 των τελευταίων λεπτών στοίχισε στους «πράσινους», που όμως αν και δεν έφυγαν από το ΣΕΦ με τη νίκη αποχωρούν με την πεποίθηση πως μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο και να κερδίσουν στο Φάληρο. Για την ώρα, ωστόσο, προέχει να υπερασπιστούν την έδρα τους την Πέμπτη, προκειμένου να έχουν μια ουσιαστικά δεύτερη ευκαιρία την Κυριακή για το break. 

Και παρότι η παράδοση δείχνει πως ο νικητής του πρώτου τελικού έχει κατακτήσει τον τίτλο στις 20 από τις 24 σειρές (και τις 13 από τις 16 μεταξύ των «αιωνίων»), στον Παναθηναϊκό πιστεύουν πως υπάρχει… γυρισμός. Αρκεί να διορθώσουν αρκετά πράγματα, αν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο, αλλά και να διατηρήσουν κάποια στοιχεία που τους βοήθησαν να είναι άκρως ανταγωνιστικοί. 

Στα συν τους: 

-Η αποτελεσματική άμυνα. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχασε επειδή δέχτηκε 63 πόντους, αλλά επειδή έβαλε μόλις 58. Δυσκόλεψε την κυκλοφορία μπάλας του Ολυμπιακού, κράτησε χαμηλά Σπανούλη και Πρίντεζη και ευθύνεται για τα χαμηλά ποσοστά των γηπεδούχων (46% δίποντα, 20% τρίποντα). 

-Οι αιφνιδιασμοί. Ο αναποτελεσματικός στο σετ παιχνίδι Παναθηναϊκός αναζήτησε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και πήρε 16 από το fast break, δηλαδή πάνω από το 1/4 των πόντων του. 

-Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ, που πρόσφεραν έξτρα κατοχές, αν και δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα (15 επιθετικά ριμπάουντ, μόλις 14 πόντοι από δεύτερες επιθέσεις). 

-Η παρουσία Ρίβερς και Μπουρούση, που «κουβάλησαν» επιθετικά την ομάδα, κυρίως με προσωπικά καλάθια. 

Στα πλην τους: 

-Η «τρικυμία» των τελευταίων λεπτών. Με μπροστάρη τον Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός πήγε σε άναρχες επιθέσεις με πολλές ντρίμπλες και ελάχιστες πάσες, με αποτέλεσμα από το -3 να βρεθεί ηττημένος. 

-Η «φτωχή» εμφάνιση των γκαρντ. Καλάθης και Τζέιμς είχαν μαζί 4/20 σουτ, με κακές επιλογές και μεγάλη αστοχία. 

-Η κακή μέρα των αθλητικών φόργουορντ. Πρωτίστως ο Σίνγκλετον (που απορρυθμίστηκε από τα δύο γρήγορα φάουλ) και δευτερευόντως ο Γκιστ και ο Γκέιμπριελ δεν στάθηκαν στο ύψος τους, ειδικά στην επίθεση. 

-Η έλλειψη δημιουργίας-αυτοματισμών. Ο Παναθηναϊκός είχε 10 ασίστ (και 9 λάθη), τις 9 εξ αυτών από Καλάθη και Τζέιμς. Η συνέπεια ήταν οι «πράσινοι» να πηγαίνουν σχεδόν μονίμως σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός και μοιραία τα ποσοστά τους να είναι χαμηλά (38% δίποντα, 27% τρίποντα).

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play